Vedat Bilgin asgari ücrette çalışmalar tamam dedi ve oran verdi!

Memur maaşları, kamu işçileri ve emekli maaşlarında yapılan düzenlemeler sonrasında gözler asgari ücrete çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haftalar önce vermiş olduğu sinyalde asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapacaklarını ifade etmişti.

Asgari ücretliler merak ediyor. Temmuz ayında net ücret ne kadar olacak? Detaylar haberimizde..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete temmuz ayında yapılacak ara zamla ilgili konuştu. Bakan Bilgin, bu zamla birlikte tarihsel bir adım attıklarını ve asgari ücretten vergi alınmadığını vurguladı.

Bakan Bilgin, yaptığı açıklamada asgari ücretin 1,5 yıldır vergi dışı olduğunu belirtti ve temmuzda yapılacak zammın reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleneceğini ifade etti. Ocak ayında yapılan düzenlemeyle asgari ücretin tarihsel olarak dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkarıldığını söyleyen Bilgin, temmuzda da benzer bir düzenlemeyi gerçekleştireceklerini ve aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oranın beklendiğini belirtti. Ayrıca, çalışmaların hazır olduğunu dile getirdi.

3 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu