Doğum iznindeyken yer değiştirme işlemleri, özür grubu ataması
MEB personelinin doğum izninde olduğu süreçte il dışı atama isteme hakkı, il içi atama isteme hakkı ile doğum izninde olan öğretmenin eş durumuna başvurabilme hakkı
Doğum iznine ayrılan öğretmenin yer değiştirme işlemleri hakkında gelen soruları cevaplandırmak istiyoruz. Doğum izninde atama işlemleri değerlendirilirken doğum izninin bitiş tarihi önemlidir.
DOĞUM İZNİ
Doğum izni doğum yapan öğretmene, memura verilir. Doğum izni aylıksız izin değil, aylıklı izindir. Doğum iznine ayrılan öğretmen maaş alır ancak doğum iznine ayrılan öğretmen ek ders alamaz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (657 DMK) ile Milli Eğitim Bakanlığı İzin Yönergesi (MEB İzin Yönergesi) kapsamında, doğum yapan öğretmene doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplamda 16 hafta doğum izni verilir. Eğer ikiz, üçüz gibi çoğul gebelik söz konusu ise doğum öncesi süreye 2 hafta daha eklenir. Çoğul gebeliklerde doğum izni doğumdan önce 10 hafta doğumdan sonra 8 hafta toplamda doğum izni 18 hafta olmaktadır.
Doğum izni nedir? Sür İzni nedir? Doğum izni kim tarafından verilir? yazımızı okuyunuz.
DOĞUM İZNİNDE ATAMA
Doğum iznine ayrılan öğretmen il içi atama başvurusu yapabilir, doğum iznindeyken il dışı atama isteyebilir, doğum izninde eş durumu ataması, özür grubu ataması başvurusu yapılabilir. Doğum izni aylıklı izin olduğundan doğum izninde olan öğretmenin atama işlemlerinde herhangi bir kısıtlayıcı durum, engel bulunmamaktadır.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.