MEB’den Resmî Yazı: Öğretmenlerin Ayrılış Tarihi Belli Oldu
Öğretmenlerin İller Arası Yer Değişikliği Sonrası Ayrılış İşlemleri 18 Haziran 2025'te Başlıyor
12 ve 13 Haziran 2025 tarihlerinde alınan iki resmi yazı, iller arası yer değişikliği kapsamındaki öğretmen atamalarının ardından ayrılış işlemlerinin 18 Haziran 2025 tarihinden itibaren başlayacağını duyurdu.
Öğretmen Atama Birimi tarafından 12 Haziran 2025 tarihinde gönderilen e-posta, ilgili öğretmenlerin yer değiştirme sürecinin tamamlanması ve yeni atamalarının yapılabilmesi için ayrılış işlemlerinin 18 Haziran’dan itibaren gerçekleştirileceğini belirtti. Bu e-posta, resmi yazı metniyle desteklenerek ilgili illerdeki millî eğitim müdürlüklerine ve okullara yönlendirildi.
Resmî yazıda, belge numarası E-25859182-903.02-134310332 ile yer alan bilgilerde, "2025 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değişikliği" kapsamında ataması gerçekleşen öğretmenlerin, belirtilen tarihten itibaren ayrılış işlemlerine başlanacağı açıkça ifade edildi. Yazının ilgili kısmında, tüm kurumların bilgilerin ilgili öğretmenlere duyurulması ve gerekli işlemlerin başlatılması talep edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.