Bakan Selçuk Duyurdu O Kitap Hazırlandı

Bakan Selçuk Duyurdu O Kitap Hazırlandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Okula başlayan bir çocuk, okulu ve ailesi arasında bir denge tutturmaya çalışıyor, ikisini de anlamaya çalışıyor, bir uyum yakalama çabası içine giriyor. Biz bu uyumun kolaylaşması için bir el kitabı hazırladık ve bunu da velilerimize bir hediye olarak sunmaktan mutluluk duyuyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okula başlayan bir çocuk, okulu ve ailesi arasında bir denge tutturmaya çalışıyor, ikisini de anlamaya çalışıyor, bir uyum yakalama çabası içine giriyor. Biz bu uyumun kolaylaşması için bir el kitabı hazırladık ve bunu da velilerimize bir hediye olarak sunmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Selçuk, Bakanlık binasındaki Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen, kaleme aldığı "Hayatın İçindeki Müfredat El Kitabı"nın tanıtım toplantısında, eğitimin insan gelişiminin vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi.

Çocukların günlük hayatla kitaplar arasındaki ilişkiyi kavramaları ve müfredatın içindeki kazanımlarla günlük yaşamdaki pratikler arasındaki bağlantıları kurabilmelerinin önemine işaret eden Selçuk, kitabın çocukların bilgiyi anlamlı bulup, anlamlı kılmaları için bir vesile olacağını ifade etti.

Eğitim ve okulun bir mutabakat işi olduğunu vurgulayan Selçuk, okulda veli ile iş birliği ve okul aile birliğinin güçlenmesinin son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Bakan Selçuk, bu bütünleşmenin çocukların geleceği açısından son derece kritik olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Okula başlayan bir çocuk, okulu ve ailesi arasında bir denge tutturmaya çalışıyor, ikisini de anlamaya çalışıyor, bir uyum yakalama çabası içine giriyor. Biz bu uyumun kolaylaşması için bir el kitabı hazırladık ve bunu da velilerimize bir hediye olarak sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bizim bu el kitabındaki amacımız dersler ve hayat arasındaki ilişkiye dikkat çekmek. Yani bizim evde, sokakta, işte yaptığımız birçok şeyin aslında okuldaki derslerle birebir doğrudan alakalı olduğunun bir kanıtını ortaya koymak. Sizlere tabii ki müfredatı anlatmak gibi bir amacımız yok. Çünkü biz işin uygulamasıyla çok daha fazla ilgileniyoruz."

 "Kitapta küçük kahramanlar var"

Bakan Selçuk, çocukların genelde "derslerde öğrendiklerim ne işe yarayacak, bu bilgileri niye öğreniyoruz, bu bize hayatta nasıl lazım?" sorularını ara sıra sorduklarının farkında olduklarını belirterek şöyle devam etti:

"Velilerimizin de zaman zaman bu sorulara eşlik ettiklerini biliyoruz. Bu kitaptaki metinler, geleneklerimizi, göreneklerimizi, değerlerimizi bilimsel bir bakış açısına ve eleştirel düşünmeye uygun olarak ele alıyor ve el kitabımız anne ve babalara, dedelere, büyükannelere, halalara, dayılara, hasılı çocuğun hayatında muhatap olduğu herkese yönelik olarak bir hitapta bulunuyor. Sizlerle aramızdaki ortak hedefe, yani çocuklarımızın geleceği, mutluluğu, gelişmesi manasında ortak hedefe hizmet edecek samimi yazılmış olan bir el kitabından söz ediyoruz. Kitapta küçük kahramanlar var, velilerinin onlarla birlikte hikayelerinden söz ediyoruz. Biz bu hikayelerle, örnek etkinliklerle çocuklarımızda bir bakış açısının, anne babayla birlikte nasıl hayata geçirebileceğini de somut olarak ortaya koymaya gayret ediyoruz. Onlara sorumluluk alanları olan derslerde aslında eğlenceli ve ilginç bir şekilde de vakit geçirebileceklerini göstermek istiyoruz."

Selçuk, hayatla müfredatın iç içeliğini ortaya koymaya çalıştıkları el kitabında "Pazara gitmek ne işimize yarar", "Mutfakta çocuğun ne işi var", "Eski bayramlar burada", "Mahallemizdeki park aslında bir laboratuvar", "Bir sadaka taşı görmeye gitsek", "Örgüdeki matematik", "Temizlikten ders doğar" gibi birçok başlık bulunduğunu ve bunların hepsinin aslında çocuğun yaptığı işi anlamlı hissetmesine hizmet eden konular olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.