Bu Kadar Olmaz, İstanbul'da Kayıt Parası İçin Velilere IBAN Yazılı Kağıt Verildi

Bu Kadar Olmaz, İstanbul'da Kayıt Parası İçin Velilere IBAN Yazılı Kağıt Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ısrarla yasak olduğu söylenmesine rağmen okul yönetimleri kayıt parası istemeye devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ısrarla yasak olduğu ifade edilmesine rağmen okul yönetimleri tarafından okula kayıt yaptıran öğrencilerden kayıt parası adı altında ücretler talep ediliyor.

Bakanlığın ısrarla yasak diye ifade etmesine rağmen para dahil olmak üzere çeşitli isteklerini ifade eden bir kağıtla velilerin karşısına çıkan okul yönetimi büyük tepki aldı.

Kayıt parası ile ilgili İstanbul Esenyurt'ta bulunan Abdulkadir Aksu Anadolu Lisesi'nde meydana gelen olay bu kadar da olmaz dedirtti.

Velilere kayıt parasını yatıracakları IBAN adresinin ve çeşitli taleplerin bulunduğu kağıtlar verildi.

screenshot-20250824-101608-instagram.jpg

Yukarıdaki fotoğraf velilerden kayıt parası adı altında ücret talep edildiğinin resmi belgesi niteliğindedir. Müfettişlerin söz konusu durumdan ötürü okul aile birliği hesaplarını incelemeleri gerekmektedir.

Velilerden para istenmesin diye okullara ödenek gönderiliyor

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara tahsis edilen ödenekler bu rezaletin önüne geçmek amacıyla alınmış önemli tedbirlerdir.

Ayrıca velilere kayıt sözleşmesi gibi ne olduğu belli olmayan evrakların da imzalatıldığı söz konusu fotoğrafta net bir biçimde görülmektedir. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin hiçbir evrak imzalamaksızın kayıt kazandıkları okullara kaydı okul yönetimleri tarafından yapılır. Bu işlemler için kanun içerisinde kanun ve yönetmelik içerisinde yönetmelik uydurmanın bir anlamı yoktur. Bu şekilde muamelelerle kendinizi daha büyük gizem katarak kurumunuzu şahlandıramazsınız sayın yöneticiler.

Bu uygulamalar 90'lı yıllarda kaldı

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz uygulamaların tamamı 90'lı yıllarda tarihe gömülmüş olan uygulamalardır. Kayıt parasını ödeyemediği için utanan sıkılan yeri geldiğinde okulun merdivenlerini silmek durumunda kalan velileri biz unutmadık.

Kurumlar devletin kurumlarıdır parayı da vatandaşlardan ancak devlet alır. Siz kendinizi neyin ve kimin yerine koyuyorsunuz sayın idareciler?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum