Burdur'da depreme dayanıksız 2 okulda güçlendirme çalışmaları başladı
Burdur'da depreme dayanıksız 2 okulda güçlendirme çalışmaları başladı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük felaketin ardından depremin yıkıcı boyutu ortaya çıktı. Ülkede deprem tartışmaları ciddi şekilde alevlendi. Olayın ciddiyetini anlayan vatandaşlar ve yetkililer konu hakkında adımlar atmaya başladı.
Özellikle bazı okulların güçlendirme çalışmaları hususunda adımlar gelmeye devam ediyor. Deprem riski olan yerlerde içerisinde binlerce öğrencinin yer aldığı okullar, güçlendirme çalışması için önceliğe alınıyor.
Burdur'un Bucak ilçesinde depreme dayanıksız okullara güçlendirme çalışması yapılıyor.
Bu kapsamda Bucak'ta yıllardır faaliyet gösteren ve en eski okullar arasında yer alan Cumhuriyet ve Oğuzhan İlkokulu'nda güçlendirme kararı alındı.
Alınan bu karar ile birlikte bu okullar ikili eğitime geçti.
Deprem güçlendirme çalışma faaliyetleri sona erdikten sonra bu iki okulumuzda eğitim öğretim faaliyetleri devam edecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.