Hibrit Eğitim Modeli Geliyor! Hibrit Eğitim Modeli Nedir?

Hibrit Eğitim Modeli Geliyor! Hibrit Eğitim Modeli Nedir?

Okullarda Alınacak Olan Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Öncesi Hibrit Eğitim Modeli Konuşuluyor

Milli Eğitim Bakanlığı okulların 31 Ağustos tarihinde açılacağını duyurmuştu. Sağlık bakanı Fahrettin Koca ise okulların açılmasının salgının seyrine göre belli olacağını belirtmişti.

Kısaca okulların açılma durumu Ağustos ayı sonundaki vaka durumuna göre belli olacak. Peki alternatifler neler? Hangi uygulamalar kullanılacak okullar açılabilir?

Sağlık bakanlığı okullarda alınacak covid-19 tedbirleri kapsamında dikkat edilmesi gereken birçok maddeye yer vermişti. Yine de kamuoyu tarafından bu maddelerin uygulanabilirliği tartışma konusu.

Okulların ikili eğitime geçmesi ve sınıfların yarıya bölünmesi de gündemde fakat ortaya yeni bir fikir atıldı. Okullarda bu sene hibrit eğitim modelinin uygulanabileceği söyleniyor.

Peki hibrit eğitim modeli nedir?

Hibrit eğitim modeli, harmanlaşmış öğrenme olarak da bilinmektedir. Karma eğitimde denen hibrit eğitim modeli, online eğitim modelinin ve yüz yüze eğitim modelinin birlikte uygulanması anlamına gelmektedir.

Harmanlaşmış öğrenme, web tabanlı öğretim olanağıyla öğrencilerin dilediği yerden, dilediği zamanda çalışabilmesine imkan tanır. Aynı zamanda da öğretmen ve öğrencilerin yüz yüze öğrenme ortamında da tartışabilme olanağı sunar.

Kısacası bu eğitim modeli hem okullarda yüz yüze hem de internet ve TV üzerinden EBA ile derslerin uzaktan eğitim şeklinde işleneceği bir model olarak karşımıza çıkıyor. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi bu modelin uygulanması kuvvetle muhtemel. Eğer bu eğitim modeli uygulanırsa öğrenciler haftanın 2-3 günü okulda diğer günlerde ise EBA üzerinden eğitimlerini tamamlayabilirler.

ÖZEL HABER/ogretmenlericin.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.