İl Emri İle Atanacak Öğretmenlerin Çoğu Başka Branşlara Görevlendirilecek

İl emri atamasında öğretmenleri alan dışı görevlendirme sürprizi bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özür grubu atamaları kapsamında tayini çıkmayan öğretmenlere yönelik yapılacak olan il emri ataması için öğretmenlerin irade beyanları sistem üzerinden alındı.

Buna göre 11 Ağustos tarihinde bahsi geçen öğretmenlerin atama ve görevlendirme işlemleri yapılacaktır.

Söz konusu atama işlemleri için il milli eğitim müdürlükleri ve ilçe milli eğitim müdürlükleri beraber yürütecekleri çalışmalar neticesinde öğretmenlerin kurumlara yerleştirilme işlemlerini tamamlayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı büyük bir norm krizi ile mücadele ediyor

Ancak bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı aynı zamanda büyük bir norm krizi ile mücadele etmektedir. Özel eğitim, sınıf öğretmenliği gibi branşlarda öğretmen ihtiyacı hiç olmadığı kadar artarken bazı branşlarda ise öğretmen ihtiyacı azaldığından dolayı öğretmenden norm fazlası olmuştur.

Bu sebepten dolayı ilçe emrine görevlendirilecek olan öğretmenlerin alanları dışında başka branşlara görevlendirmeleri yapılacaktır. Söz konusu öğretmenler yapmış oldukları irade beyanında bu durumu da kabul etmiş oldular.

Norm fazlası atamaları ile öğretmenlerin alanlarına atanmaları için yıl içerisinde çalışmalar yapılacak

Öğretmenlerin 2025-2026 eğitim öğretim yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan norm fazlası atamaları işlemleri esnasında yapılacak olan atamalarla kendi alanlarına ilçe grubu olarak adlandırılan bölgelerde bulunan okullara yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

Söz konusu yerleştirme işlemleri tamamlanana kadar öğretmenler, alanları dışında başka branşlarda ders okutmak durumunda kalacaklardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu