O Ögrenciler YKS’de Derece Yapsalar Bile Üniversiteye Gidemeyecek

O ÖğrencilerYKS’de Derece Yapsa Bile Üniversiteye Gidemeyecek

YKS kapsamında düzenlenecek olan merkezi sınav 21 ve 22 Haziran tarihlerinde sınav merkezi olarak belirlenen binalarda uygulanacaktır.

21 ve 22 Haziran tarihlerinde uygulanacak olan YKS toplamda 3 oturumdan oluşacaktır. Yks’nin ilk oturumu 21 Haziran tarihinde Temel Yeterlilik testi yani TYT ile başlayacaktır. Ardından 22 Haziran tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testi AYT, öğleden sonraki oturumda ise Yabancı Dil Testi YDT uygulanacaktır.

2023/06/26/meb3.jpg

Öğleden sonra uygulanacak olan Yabancı Dil Testi yani YDT’nin sona ermesi ile 2025 YKS de sona erecektir.

12. Sınıf Öğrencileri Devamsızlık Sebebiyle Üniversiteye Gidemeyebilir

Sınava liselerin 12. sınıf öğrencileri de girebilecektir. Ancak söz konusu sınava giren öğrencilerin içerisinde yıl boyu devamsızlıkları özürsüz olarak 10 günü, toplam devamsızlıkları ise 30 günü Aşan öğrenciler sınıf tekrarına kalacak. Bahsi geçen öğrencilerin ders başarılı durumlarına bakılmadan ilgili karar otomatik olarak sistem tarafından alınacaktır.

2023/07/20/yks-001.jpgMEB Geri Adım Atmıyor

Milli Eğitim Bakanlığı geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da söz konusu öğrenciler için herhangi bir şekilde devamsızlık affı uygulamasına gidilmeyeceğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu