Öğretmenler Eylül Seminerlerini Memleketlerinde Alabilecek Mi?
2025-2026 eğitim öğretim yılının başında düzenlenecek olan Eylül seminerlerini öğretmenler memleketlerinde alabilecekler mi?
Öğretmenler sene başı mesleki çalışmalarını istedikleri illerde alabilecekler mi?
2025-2026 eğitim öğretim yılı başlamadan önce 1 Eylül tarihinde başlayıp 5 Eylül tarihinde sona erecek olan mesleki çalışmalarla ilgili olarak öğretmenler merak içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından detayların açıklanmasını bekliyor.
Mesleki çalışma dönemi 1 Eylül tarihinde başlıyor
Söz konusu mesleki çalışma dönemi 1 Eylül Pazartesi günü ülkemizde faaliyet gösteren tüm örgün eğitim kurumlarında başlayacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı sene sonu mesleki çalışma işlemleri için gerekli olan düzenlemeleri yaparken öğretmenlere istedikleri illerde mesleki çalışmalarını tamamlayabilme hakkı tanımıştı.
Milli Eğitim Bakanlığı mesleki çalışmalar için okulları işaret etti
Ancak sene başı mesleki çalışmaları içerisinde 2025-2026 eğitim öğretim yılına hazırlık yapılması için gerekli olan çok sayıda önemli faaliyetin bulunması sebebiyle öğretmenler mesleki çalışmalarını kadrolarının bulunduğu okullarda alacaklar.
Öğretmenlerin katılacağı toplantılar büyük önem taşıyor
Sene başı mesleki çalışmaları kapsamında öğretmenlerin katılacağı toplantılar hayati önem taşımaktadır. Bu kapsamda en önemli toplantı ise hiç şüphesiz sene başı öğretmenler kurulu toplantılarıdır.
Sonrasında ise düzenlenecek olan zümre toplantılarına da Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin görevli oldukları okullarda ve ilçelerde katılmalarını istiyor.
Ara tatil dönemindeki mesleki çalışmaların online olarak yapılması bekleniyor
2025-2026 eğitim öğretim yılı içerisinde ara tatil döneminde düzenlenecek olan mesleki çalışmaların ise yine öğretmen bilişim ağı üzerinden online olarak düzenlenmesi bekleniyor
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.