Promosyon görüşmeleri olumsuz sonuçlandı! Eğitim Bir Sen İş Bankasına promosyon protestosu!

Eğitim Bir Sen Çankırı Şube Başkanı Ahmet Dönmez, İş Bankası ile yapılan promosyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını açıkladı.

Eğitim Bir Sen Çankırı Şube Başkanı Ahmet Dönmez, İş Bankası ile yapılan promosyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını açıkladı. Çankırı’da yaklaşık 3 bin eğitim çalışanını ilgilendiren promosyon görüşmeleri olumsuz sonuçlandı.

Banka temsilcileri ve sendika temsilcilerinden oluşturulan komisyonla yapılan görüşmelerde istenen rakamlara varılamadığı öğrenildi.

Eğitim Bir Sen Çankırı Şube Başkanı Ahmet Dönmez, yaptığı yazılı açıklamada “İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim çalışanlarının maaş promosyonu görüşmeleri 13.12.2022 tarihinde il müdürlüğü binasında yapılmış, görüşmeler tam bir hayal kırıklığı şeklinde teşekkül etmiştir. “ dedi. Üç dönemdir maaş anlaşması yaptıkları Türkiye İş Bankası’nın bu süreçte göstermiş olduğu tavrı kabul etmediklerinin altını çizen Dönmez, “İş bankasına mümkün görünmektedir. Anlaşılan o ki; adı geçen banka bizim alışkanlıklarımızı kendi lehine bir avantaj olarak değerlendirmiştir.

Bu anlayış bile başlı başına eğitim çalışanlarının kalbini kıran bir durumdur. Alanın beklentileri ile realite arasındaki uçurum çalışma arkadaşlarımız arasında bir infiale ve ciddi bir üzüntüye sebep olmuştur.” ifadesini kullandı. İş Bankasını protesto ediyoruz – Türkiye İş Bankası’nın eğitim çalışmalarını çantada keklik gören tavrını protesto ettiklerini aktaran Dönmez, “ Promosyon meselesinin her bir adımına büyük bir özveri ve sağduyu ile katkı sunarak zenginleştirme amacıyla çalışmalarımızı yetkili sendika olmanın sorumluluğu ile yürüttük. Görüşme arasında ve sonrasında alınacak komisyon kararı için yapılan toplantıya bütün sendika temsilcilerinin katılımını sağladık. A

ncak yine de beklenti karşılanmadı. Bu bağlamda özellikle mevcut maaş anlaşmamız bulunan Türkiye İş Bankası’nın eğitim çalışmalarını çantada keklik gören tavrını protesto amacıyla üyelerimize ve tüm eğitim çalışanlarına bankayla olan ilişkilerini gözden geçirmelerini ve mevcut mevduat, otomatik ödeme, kredi kartı gibi kullanımlarından vazgeçmeleri konusunda tavsiye kararı almış bulunuyoruz.” tepkisinde bulundu.

Dönmez, “Promosyonun bizim hakkımız olan bir ödeme olduğunu düşünüyor, hak ettiğimiz miktarlara ulaşana kadar bireysel ve kitlesel protesto ve eylem haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun takdirine sunuyoruz. “açıklamasında bulundu. Çankırı Postası

Çankırı Postası

7 Yorum

  1. Arz ve talep sorunu sürdürülebilir diyalogla aşılabilecegi kanısındayım, kestirp atmakla bir sonuca ulaşamayız.

  2. Hani Eğitim-Birsendekiler müslüman ve inançlı idiler.Faiz haram diyorlardı.Şimdi faiz almak için pazarlığa başladılar.Demekki bilim insanı ve düşünür doğru demiş.”Paranın dini, imanı yoktur.”

  3. Başka banka mı yok Çankırı da. Oturursun teklifleri değerlendirirsin. Banka ev araba parası verecek mi sandın. Memurun maaşını buz gibi eriten EBS sanıyor banka promosyonları öğretmeni kurtaracak. Yazık, kocaman bir acizlik.

  4. Ebs yetkililerinden aynı üslubu memur zamları için yapılacak görüşmelerdeki muhataplarına da göstermelerini bekleriz ama nafile..,

  5. Yahu eğitim birsen ve mücadele mi!!! Kimi kandırıyorsunuz, komik olmaktan öteye geçemeyen ancak öğlen arasında ve tenefuslerde eylem yapan sendikacılık oynayan tipler mi hak peşine düşmüş

  6. Eğitim bir sen varsa öğretmenin mağdur edilmesinden başka bir şey beklemeyin.tek sorun bu sendika ismiyle kurulmuş şakşak tayfasınin hala nasıl olur da 500 bin kadar üyesi olur.. öğretmene müstahaktir nokta..

  7. Zorla 8 9 bin teklif etmişlerdir öğretmenler kızınca paracı oluyor dilenci oluyor ama yapılan muameleler de sorun yok ayıptır gerçekten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu