Vergi Dilimi Ek Dersleri Ezdi Öğretmenler Derse Girmek İstemiyor

Vergi Dilimi Ek Dersleri Ezdi Öğretmenler Derse Girmek İstemiyor

Son yapılan zamlarla beraber ek ders ücretlerinde bir artış meydana gelse de maalesef vergi dilimi sebebiyle ek ders ücretinin saati ciddi anlamda düşüş göstermiş bulunuyor.

Ek ders ücretlerinin vergi dilimi kesintisine girmesi sebebiyle öğretmenler derse girmek istemiyor

Temmuz ayında yapılan % 15,57 oranındaki zamla beraber ek ders ücretinin saati 163 TL'ye yükselmişti. Ancak mevcut kazançlar dikkate alındığında vergi dilimi ile ilgili süreç tüm öğretmenler için %20'lik dilimi işaret etmektedir.

Yani öğretmenlerin büyük bir bölümü %20'lik vergi dilimine girmiş bulunuyor. Bu durumda da ek ders ücretleri gözle görülür biçimde ciddi bir azalış sürecine girdi.

%20'lik vergi dilimi ile beraber ek ders ücretleri kaç TL oldu?

Kadrolu öğretmenler için: 129,8 TL

Sözleşmeli öğretmenler için: 111,47 TL

Haftada 30 saat derse giren bir branş öğretmenine bu hesaba göre kaç TL ödeme yapılır?

Mevcut durumda haftada 30 saat derse giren bir öğretmen 4 haftalık bir ay sonunda 92 saat ek ders ücreti alır.

Bu hesaba göre kadrolu öğretmenlere 11.941 TL ödeme yapılır. Sözleşmeli öğretmenleri ise 10.255 TL ek ders ödemesi yapılır.

Mevcut %15'lik vergi dilimine göre ise öğretmenlerin almaları gereken ücret 14.996 TL idi.

Bu durumda branş öğretmenleri haftalık 21 saat olarak adlandırılan zorunlu ders saatinin dışında derse girmek istemiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.