Milli Eğitim Akademisi Kayıtlarında Önemli Detay: e-Devlet Diploması Geçerli Sayılmayacak
Milli Eğitim Akademisi’ne kabul edilen öğretmen adaylarının kayıtları 25 Mart–3 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Kayıt işlemlerinde e-Devlet üzerinden alınan barkodlu diploma belgeleri geçerli sayılmayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulacak Milli Eğitim Akademisi için öğretmen adaylarının kayıt süreci yaklaşırken dikkat çeken bir uygulama gündeme geldi. Akademi eğitim merkezlerine yapılacak kayıt işlemlerinde e-Devlet üzerinden alınan barkodlu diploma belgelerinin kabul edilmeyeceği belirtildi.
Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, adayların kayıt sırasında diploma durumlarını yalnızca belirli belgelerle belgelemesi gerekecek. Bu kapsamda kabul edilecek belgeler şöyle sıralandı:
* Diplomanın aslı
* Noter onaylı diploma örneği
* Geçici mezuniyet belgesi
Bu belgeler dışında kalan e-Devlet çıktılarının kayıt işlemlerinde kullanılmasına izin verilmeyecek.
10 Bin Öğretmen Akademide Eğitim Alacak
Milli Eğitim Akademisi kapsamında bu yıl 10 bin öğretmenin eğitim merkezlerine kabul edilmesi planlanıyor. Sürece dahil olan adayların kayıt işlemleri 25 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında yapılacak.
Kayıt sürecine ilişkin bu uygulama, özellikle dijital doğrulama özelliğine sahip e-Devlet belgelerinin geçerli sayılmaması nedeniyle adaylar arasında tartışma da yaratmış durumda. Yetkililer ise adayların kayıt sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için istenen belgeleri eksiksiz şekilde hazırlamaları gerektiğini hatırlatıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.