Norm Fazlası Sözleşmeli Öğretmenlere İl Dışı Yolu Yeniden Göründü

Norm Fazlası Sözleşmeli Öğretmenlere İl Dışı Yolu Yeniden Göründü

Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatilinde sözleşmeli öğretmenlerin norm fazlası olmaları halinde yaz tatilinde yeniden il dışı tayin düzenlemesine gidecek.

MEB, Norm Fazlası Sözleşmeli Öğretmenleri Göndereceği İlleri Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında sözleşmeli öğretmenlerin norm fazlası durumunda uygulanacak atama planını duyurdu. Bakanlık, norm fazlası öğretmenlerin önce kendi illerinde, il içi atamaları gerçekleşmezse il dışı tayin yoluyla en fazla öğretmen ihtiyacı olan illere gönderileceğini açıkladı.

Buna göre sözleşmeli öğretmenler, en çok öğretmen açığı bulunan 12 ilden 5’ini tercih edebilecek. İller arasında Ağrı, Ardahan, Bitlis, Hakkâri, Iğdır, İstanbul, Kars, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van bulunuyor.

Norm fazlası öğretmen atamaları yaz tatili döneminde gerçekleştirilecek ve MEB tarafından belirlenen takvim şöyle:
Norm Kadro Fazlalarının Belirlenmesi: 17-19 Ağustos 2026
İtiraz Süresi: 20-21 Ağustos 2026
Kesin Sonuçların İlanı: 24 Ağustos 2026
Başvuru: 26-28 Ağustos 2026
Kadrolu Öğretmenlerin Ataması: 31 Ağustos 2026
Sözleşmeli Öğretmenlerin Ataması: 31 Ağustos 2026
Tebligat ve İlişik Kesme: 1 Eylül 2026

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.