O Öğretmenlere Yargıdan "Artırımlı Ek Ders" Müjdesi
O Öğretmenlere Yargıdan "Artırımlı Ek Ders" Müjdesi
Antalya 5. İdare Mahkemesi, bilişim dünyasını ve akademik kariyer yapmış öğretmenleri yakından ilgilendiren tarihi bir karara imza attı. Doktora mezunu olan ancak görev tanımı gereği sabit dersi bulunmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artırımlı ödenmemesi işlemi hukuka aykırı bulundu.
"İşin Doğası Gereği Derse Girme Koşulu Aranamaz"
Mahkeme, YEĞİTEK Okul Sorumlusu (eski BTR) olarak görev yapan öğretmenin açtığı davada, "fiilen derse girme" şartının bu pozisyonlar için geçerli olamayacağına hükmetti. Kararda, görevin fiilen yerine getirilmesinin artırımlı ödeme için yeterli olduğu, öğretmenlerin akademik gelişimlerinin teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı.
Geriye Dönük Ödemeler Alınabilecek
İptal kararıyla birlikte davacı öğretmenin mahrum kaldığı tüm parasal hakların iadesine karar verildi. Bu karar; yüksek lisans ve doktora yapmış olup ders yükü olmadığı gerekçesiyle artırımlı ücret alamayan binlerce öğretmen için "emsal" niteliği taşıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.