Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcıları Dikkat! 3 Yıl Şartı Yönetici Atamalarını Değiştirdi mi?

Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcıları Dikkat! 3 Yıl Şartı Yönetici Atamalarını Değiştirdi mi?

Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcıları Dikkat! 3 Yıl Şartı Yönetici Atamalarını Değiştirdi mi?

Eğitim camiasında bir süredir devam eden bilgi kirliliği ve kafa karışıklığı son buldu. 31 Ekim 2026 tarihli düzenlemenin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki okul müdürü ve müdür yardımcısı görevlendirme süreçlerine etkisi netleşti.

Son günlerde öğretmen ve eğitim yöneticileri arasında en çok tartışılan konulardan biri olan "31 Ekim düzenlemesi MEB-EKYS, ilk defa ve yeniden yönetici atamaları ile 4 ve 8 yıllık görev sürelerini etkiler mi?" sorusu yanıtını buldu. Yapılan hukuki ve mevzuat değerlendirmelerine göre söz konusu düzenleme, okul yöneticiliği görevlendirme süreçlerini doğrudan etkilemiyor.

Düzenleme Neden Yönetici Atamalarını Etkilemiyor?

Uzmanlar ve ilgili birimler tarafından yapılan değerlendirmelerde sürecin etkilenmeme gerekçeleri şu başlıklar altında toplandı:

  • Özel Yönetmelik Hükümleri Geçerli: Okul müdürlüğü ve müdür yardımcılığı görevleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 88. maddesi kapsamında "ikinci görev" olarak yürütülmektedir. Bu nedenle yönetici atamaları genel hükümlere değil, doğrudan MEB'in özel yönetmelik hükümlerine tabidir.

  • EKYS ve Atama Süreçlerinde Değişiklik Yok: Yapılan son düzenleme ile MEB-EKYS sınavında, ilk defa görevlendirme ve yeniden görevlendirme şartlarında ya da 4 ile 8 yıllık görev sürelerinde herhangi bir esnetme veya değişiklik yapılmamıştır.

Bu doğrultuda okul yöneticisi adaylarının ve mevcut yöneticilerin görevlendirme takvimi ile başvuru şartlarında MEB'in mevcut özel yönetmeliğini esas almaya devam edeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.