Yozgat’ta Okul Müdürünü Darbeden Sanığa 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Verildi
Yozgat’ta bir okul müdürünün burnunu kıran saldırgan hakkında açılan davada karar çıktı. Mahkeme, sanığa 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
Yozgat’ta yaşanan ve eğitim camiasında tepki çeken okulda şiddet olayıyla ilgili yargı süreci tamamlandı. Bir okulda görev yapan müdür, yaşanan tartışmanın ardından okula gelen bir kişi tarafından darbedilmiş ve aldığı darbe sonucu burnu kırılmıştı.
Olayın ardından gözaltına alınan saldırgan hakkında “kamu görevlisine görevinden dolayı kasten yaralama” suçlamasıyla dava açıldı. Mahkeme tarafından görülen davada sanık hakkında karar verildi.
Mahkeme, okul müdürüne saldırarak yaralanmasına neden olan sanığı 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Yaşanan olayın ardından eğitim sendikaları ve öğretmenler, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için daha caydırıcı önlemler alınması gerektiğini vurgulamıştı. Kararın, eğitim camiasına yönelik şiddet olaylarına karşı önemli bir mesaj olduğu değerlendiriliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.