Ayakta tedavi beyan belgesi alan öğretmen o gün okula gitmeli mi?

Ayakta tedavi beyan belgesi alan öğretmen o gün okula gitmeli mi?

Hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek ayakta tedavi gören öğretmenin tedavisi bittikten sonra görevine başlamasının gerekip gerekmediği hususunu ele alalım.

Ayakta tedavi beyan belgesi alan öğretmen o gün okula gitmeli mi?

Meslekte 10 yılını dolduran öğretmenler bilirler. Eskiden sevk vardı. Öğretmenler ayda 4 defa sevkli oluyorlardı ve bu sevkli günlerde öğretmenlerin ek ders ücretleri kesilmiyordu. Sonrasında yapılan düzenleme ile birlikte sevk kaldırıldı yerine ayakta tedavi beyan belgesi getirildi. Sağlık raporu gerektirmeyen durumlarda doktora muayene olunduğunda doktorda olduğunu belgelendirmek için öğretmenler okula ayakta tedavi beyan belgesi sunmaktadırlar.



AYAKTA TEDAVİ BEYAN BELGESİ VE EK DERS


Ayakta tedavi beyan belgesi alındığında ve o gün okula gidilmediğinde öğretmen ek dersi kesilir. O gün için alınan bir günlük sağlık raporu ile o güne ait ayakta tedavi beyan belgesi aynı şekilde ek dersten kesintiye yol açmaktadır. Bir sınıf öğretmeni bir gün rapor aldığında 7 saat ek dersi kesilir. Bir sınıf öğretmeni okula gelmediğinde ve ders saatlerini hastanede geçirip ayakta tedavi beyan belgesi aldığında yine 7 saat ek dersi kesilmektedir.



AYAKTA TEDAVİ SÜRESİ VE GÖREVE DÖNME


Ayakta tedavi süresi biten öğretmen okuluna dönmek zorunda mıdır? 25.04.2013 tarih ve 6005 sayılı yazı kapsamında Devlet Personel Başkanlığının görüş yazısını inceleyelim. Hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek ayakta tedavi gören Devlet memurunun tedavisi bittikten sonra görevine başlamasının gerekip gerekmediği konusuna açıklık getirilmiştir.


İlgili görüş yazısında;

  • Devlet memurunun hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde memurun izinli sayılması gerektiği; ancak bu iznin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlı olduğu,

  • Devlet memuruna verilen bu iznin suistimal edildiği yönünde kanaate varılması halinde kamu kurum ve kuruluşlarınca ilgililerden sağlık kurum ve kuruluşlarında muayene edildiğine veya muayene sonrası tetkik ve tahlil yaptırdığına dair belge istenebileceği,

  • Muayene sonrasında tabip tarafından hastalık raporu verilmediği takdirde Devlet memurunun söz konusu sürelerin bitiminde görevine başlaması gerektiği,

  • Muayene sonrasında tabip tarafından hastalık raporu verilmediği takdirde söz konusu sürelerin bitiminde görevine başlamayan Devlet memuru hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesi çerçevesinde işlem yapılabileceği,


ifadelerine yer vermiş olup ayakta tedavi gören ve ayakta tedavi beyan belgesi alan memurun izin süresinin "muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi" ile sınırlı olduğu belirtilmiştir. Muayene sonrasında doktor tarafından rapor verilmediği taktirde ise ayakta tedavi süresi bitiminde görev yerine dönülmesi gerektiği açıklanmıştır.


Arif Muzaffer KUL

[haber id="5113"]
[haber id="4237"]

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.