Bakan Ziya Selçuk Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini imzaladı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yemni hazırlana Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin resmi gazetede yayınlamak üzere imzaladı.
MEB,Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklikler yaptı. MEB Personel Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU tarafından dün paylaşılan bilgide,Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin hazırladnığı ve Bakan tarafından imzaladığı ve yayınlamak için gönderildiği açıklandı.
Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün "Öğretmen Atalyöleri" programına misafir olan Hamza AYDOĞDU öğretmenlerden gelen soruları cevapladı. Bu cevaplardan en önemlisi Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik yapıldığı bilgisiydi.Peki,Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde hangi değişiklikler yapıldı.Bu konuda çok ayrıntıya girmeyen Genel Müdür en önemli olan değişiklğin Öğretmen Hizmet Puanı Hesaplama kritlerinde yapıldığını ifade etti.
Mevcut Öğretmen atama ve yer değiştiröme yönetmeliğinde Öğretmen Hizmet Puanları görev süresine göre hesaplanıyordu. İşte yeni değişiklil ile bundan sonra hizmet puan hesaplamasında sadece görev süresinin dikkate alınmacağı yeni kriterlerin geldiği ve bu durumlara göre puanlamanın oalcağını. Örnek olarak Tübitak projeleri ,yüksek lisans, doktora ,hakemli derğilerde yazılanan yazılar ve bunlara benzer çalışamalardan puan alınacağını açıkladı.
Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği ne zaman yayınlanır?
Bakan tarafından yeni yönetmeliğin imzalandığı bilgisini veren Genel Müdür, yönetmeliğin yayınlanması için ilgili yere gönderildiği ifade etti. Bu açıklamalar doğrultusunda yeni yönetmeliği çok kısa süre içerisinde Resmi Gazetede yayınlaması bekleniyor.
Personel Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU'NUN O AÇIKLAMALARI
Öğretmen atama yer değiştirmelerinde biliyorsunuz sadece ilk bir Kriter vardı. O da hizmet puanları sadece yıllara sarihti biliyorsunuz biz 4 maddemizi de değiştirdik bugün Sayın bakanımız imzaladı .
Artık yüksek lisans, doktora, uluslararası, ulusal bütün kültürel ,sanatsal ve sportif faaliyetlerde başarı gösteren hakemli dergilerde makaleleri olan etwinning projesinde çalışan TÜBİTAK projelerinde başarılı olan yani öğretmenin ulusal ve uluslararası objektif kriterlerle yaptığı ve kendini gösterdiği içinde olduğu bütün projelere de hizmet puanları geliyor.
Bu şu anlama geliyor tecrübeli öğretmenlerimizle genç dinamik vizyonel öğretmenlerimizi bir arada tutabileceğimiz aşağıdan yukarıya bir katma değer üretilecek bir sistemin ayak sesleri olacak.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.