2020 YKS Sonuçları Ne Zaman, Erken Açıklanır mı?

2020 YKS Sonuçları Ne Zaman, Erken Açıklanır mı?

ÖSYM tarafından yapılan ve yaklaşık 2,5 milyon kişinin ter döktüğü YKS sınav sonuçları ösym'nin açıkladığı takvime göre 28 Temmuz tarihinde açıklanacak. Peki YKS sonuçlarının daha erken açıklanma ihtimali var mı?

Yaklaşık 2,5 milyon üniversite adayı 27-28 Haziran tarihinde yapılan YKS sınavı oturumlarında ter döktü. Korona virüs gölgesinde yapılan YKS sınavı sıkı tedbirler ile birlikte başarılı bir şekilde tamamlandı.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK ?

ÖSYM tarafından ülke çapında yapılan YKS sınavı açıklanan takvime göre 28 Temmuz tarihinde açıklanacak.

YKS SONUÇLARI NEREDE YAYINLANACAK ?


YKS'de TYT,AYT ve YDT sınavına giren öğrencilerin sınav sonuçları Ösym aday işlemleri sitesinden yayınlacak ve öğrenciler kendi kimlik numara ve şifreleri ile sisteme giriş yapıp YKS sonuçlarını öğrenebilecekler.


YKS SONUÇLARI DAHA ERKEN AÇIKLANABİLİR Mİ?

14 Haziran tarihinde ÖSYM tarafından yapılan ve yaklaşık 500 bin öğrencinin girdiği Milli Savunma Üniversitesi - MSÜ öğrenci seçme sınavıda normal takvime göre 7 Temmuz tarihinde açıklanacaktı ancak ÖSYM MSÜ sonuçlarını 1 temmuz tarihinde duyurdu. Yine aynı şekilde ÖSYM geçtiğimiz sene YKS sonuçlarını normal atama takviminden 2 gün önce açıklamıştı.

Bu sene yapılan 2020 YKS sınav sonuçlarınında ÖSYM tarafından 28 temmuz tarihinden önce açıklanması kuvvetle muhtemel olarak görünmektedir.

2020 YKS sınav sonuçları ösym tarafından resmi olarak açıklandığı an siz değerli okuyucularımız ile paylaşılacaktır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.