102 Lira Bir Gün İçin Yeterli Midir ?

TÜRKİYE’NİN YENİ YÜZYILINA SPORCULARIMIZ BÖYLE Mİ HAZIRLANACAK? 102 Lira Bir Gün İçin Yeterli Midir ?

İlimizde okullar arası yapılan spor müsabakaları neticesinde dereceye giren sporcularımız maddi sorunlardan dolayı Eskişehir’i temsil konusunda sıkıntılar yaşamaktadır.

Özellikle devlet okullarının takımları okul bütçelerinin yetersizliği yüzünden gruplara ve Türkiye şampiyonalarına katılamamaktadırlar.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı il müdürlükleri, okullara yeterli destek vermemektedir. Ödenen yolluklar, yol parası başta olmak üzere barınma giderlerini yemek ücretlerini karşılamaktan çok uzaktadır. Ödemeler ayrıca aylar sonra yapılmakta, mağduriyet iyice artmaktadır.

Burada İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne Eğitim Sen olarak soruyoruz :

-Türkiye’de hayat pahalılığı ortadadır. Okullarımız öğrenci başına verilen günlük 102 lira ile nasıl barınmayı halledecek, nasıl 3 öğün yemek öğrenciye yedirecektir?

-Amatör sporcular üvey evlat mıdır?

-Ülkemizde sporun temel kaynağı olan okullarımıza desteği esirgeyen kurumlarımızın yöneticileri vicdanen rahat mıdırlar?

Faik Alkan

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu