2026 Yılındaki LGS’nin Düzenleneceği Tarih Belli Oldu

2026 yılında düzenlenecek olan LGS kapsamındaki merkezi sınavın gerçekleştirileceği tarih belli oldu

 2026 yılındaki LGS’nin tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ortaokulların 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin girecekleri LGS kapsamındaki merkezi sınavın uygulanacağı tarih Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN tarafından açıklandı. Bakan Tekin konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Bakan Tekin’in sosyal medya paylaşımı

2025-2026 eğitim öğretim yılında yapılacak olan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav tarihi açıklandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınav, 14 Haziran 2026 Pazar günü gerçekleşecek. 8’inci sınıf öğrencilerimize yönelik LGS kapsamındaki merkezî sınavda tüm sorular, öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar doğrultusunda hazırlanacak. Öğrencilerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Geçtiğimiz yılın hesabına göre LGS’nin 21 Haziran tarihinde düzenlenmesi bekleniyordu

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da LGS kapsamındaki merkezi sınav yaz tatilinden bir hafta önce gerçekleştirilmesi beklenirken MEB farklı bir karar aldı. Geçen yılın hesabına göre söz konusu LGS kapsamındaki merkezi sınavın bu yıl 21 Haziran tarihinde düzenlemesi gerekiyordu.

Ancak MEB okulların tatil olacağı 26 Haziran tarihinden yaklaşık 2 hafta önce söz konusu LGS kapsamındaki merkezi sınavın düzenlenmesi kararını aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu