
Atama Bekleyen Öğretmenler Ankara’da Bir Araya Geldi
Milli Eğitim Bakanlığı 2025 yılında öğretmen adaylarının girmiş olduğu akademiye giriş sınavı olarak adlandırılan sınavla 10.000 öğretmen adayını Milli Eğitim akademilerinde eğitim almak üzere yerleştirecek.
Söz konusu 10.000 kişilik kontenjan neticesinde Milli Eğitim Akademileri’nde öğrenim görecek olan adaylar yaklaşık 14 ay sonra sözleşmeli öğretmen olarak atanacak. Yani bu durumda Bir yıl gibi bir süre yeni öğretmen ataması yapılmayacak.
Atama bekleyen öğretmenler Ankara’da buluştu
Öte yandan sayıları 700.000‘e ulaşan atanamayan öğretmen kitlesinin içerisinden 400.000 kişinin sınava girdiği bilinmektedir. Bu kapsamda sınava giren 400.000 kişinin içerisinde sadece 10.000 kişinin atamasının yapılacak olması sebebiyle öğretmenler 9 Kasım tarihinde saat 14.00‘da Ankara’nın Ulus meydanında buluşmaya karar verdi.
İşte gelen ilk görüntüler

