Atama bekleyen Öğretmen Kendi İşini Kurdu
Atama bekleyen Öğretmen Kendi İşini Kurdu
2002 yılında Gazi Üniversitesi Felsefe Grubu Öğretmenliği’nden mezun olan 43 yaşındaki Eylem Kaya Aydın, ataması gerçekleşmeyince kardeşiyle beraber kurduğu Hayalevi Consept’e kendi işinin patronu oldu. Atanamadığı için zaman zaman umutsuzluğa kapılsa da mücadeleyi hiç bırakmadığını söyleyen Eylem Kaya Aydın, “Atanamadığı için yanımızda çalışan arkadaşlarımızda oluyor. Onlara elimizden gelen desteği esirgememeye ve öğrencilere destek olmaya çalışıyoruz” dedi.
Gazi Üniversitesi Felsefe Grubu Öğretmenliği’nden 2002 yılında mezun olan Eylem Kaya Aydın, özel sektörde öğretmenlik yaptıktan sonra kardeşiyle birlikte Muğla’nın Menteşe ilçesinde Hayalevi Consept’i kurdu.
Öğrencilik yıllarında takı yapıp sattığını söyleyen Eylem Kaya Aydın, kardeşiyle birlikte çıktığı yolda ticari anlamda büyük bir başarıya ulaştı.
“ÜNİVERSİTE YILLARIMDA TAKI YAPIP SATIYORDUM”
Kardeşiyle birlikte ticari anlamda büyük bir başarıya imza atan Eylem Kaya Aydın, “2002 yılında Gazi Üniversitesi Felsefe Grubu Öğretmenliği mezunuyum. Mezun olduktan sonra atanabilmek için sınavlara girdim. Yaklaşık 8 sene dershanelerde rehberlik servisinde ölçme değerlendirme uzmanı olarak çalıştım. Daha sonra eşim Muğla’ya memur olarak atandı ve Muğla’ya geldik. Kardeşimde Muğla’da okuyordu ve Muğla’da bijuteri işi kurmuştu. Birlikte yola çıktık ve mağaza kurmaya karar verdik. Üniversite yıllarımda takı yapıp satıyordum. Yine batik yapıp satıyordum. Bildiğim bir işti. Ama burada ticari anlamda bir başarıya ulaştım” dedi.
“BİR SÜRÜ GENÇ İNSANIN HAYALLERİ YARIM KALIYOR”
Özel sektörde çalışmanın zorlukları olduğunu dile getiren Eylem Kaya Aydın, “Dershane öğretmenliği yapan, atanan ve atanamaya çok fazla arkadaşım var. Nasıl bir süreç yaşadıklarını çok iyi biliyorum. Çok zor bir süreç. Herkes eşit imkânlara sahip değil tabi ki. Ülkemizde özel sektör öğretmenleri, devlette çalışan öğretmenler kadar ekonomik ve sosyal haklara sahip değiller. Öyle olunca öğretmenler bu süreçte hep bir atanma kaygısı yaşıyor. Ne kendilerini özel sektöre ait hissediyor nede tam anlamıyla KPSS’ye hazırlanıp çalışabiliyorlar. Bir sürü genç insanın hayalleri yarım kalıyor” diye konuştu.
“EN ÖNEMLİSİ KENDİNE GÜVENMEK”
Atanamayan gençlere asla vazgeçmemeleri çağrısında bulunan Eylem Kaya Aydın, “Herkes kendine inansın, güvensin ve elinde geleni yapsın. Başka sektörlerde yapabilecekleri şeyleri denesinler. En önemlisi de kendilerine güvenmeleri ve vazgeçmemeleri. Öğretmenlik mezunu ama atanamadığı için yanımızda çalışan arkadaşlarımızda oluyor. Onlara elimizden gelen desteği esirgememeye ve öğrencilere destek olmaya çalışıyoruz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.