EBS Öğretmenleri Eylemde: MEB ile Çözüm Arayışı!

EBS Öğretmenleri Eylemde: MEB ile Çözüm Arayışı!

Eğitim Bir Sen Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı ile öğretmenlerin taleplerini görüşerek eğitim sistemi için önemli adımların atılmasını sağlıyor. Öğretmenlerin hakları ve çalışma koşulları için mücadele devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Kurulu (KİK), 2023 Ekim toplantısını 12 Ekim tarihinde gerçekleştirdi. Eğitim çalışanlarının gündemindeki istekler, talepler ve sorunların ele alındığı bu yıllık toplantı, her sene düzenlenmektedir. Toplantıda, Eğitim Bir Sen Sendikası (EBS) temsilcileri ve MEB yetkilileri bir araya geldi.

Toplantıda konuşan EBS Genel Sekreteri Talat Yavuz, "Taleplerimize uygun düzenlemelerin hızla yapılmasını, eğitim çalışanlarının sosyal, mali, özlük haklarının ve çalışma şartlarının anayasal ve evrensel insan hakları standartlarına uygun bir şekilde iyileştirilmesini bekliyoruz" dedi.

Toplantıda ele alınan önemli konular şunlardır:

1. Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği İçin Düzenli Sınavlar

Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları daha sık gerçekleştirilmeli ve en geç iki yılda bir düzenlenmelidir.

2. Öğretmenevlerinde Konaklama İndirimi

Tüm bakanlık personeline, öğretmenevlerinde sunulan konaklama hizmetinde yüzde 50 oranında indirim yapılmalıdır. Ayrıca, mevcut kapasitenin öncelikle konaklama ihtiyacı olan bakanlık personeli için kullanılması için bir düzenleme yapılmalıdır.

3. Kurs Merkezlerinde Personel Sınırlaması Olmaksızın Görevlendirme

Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında açılan kurs merkezlerinde görev yapacak memur ve hizmetli personel için sayı sınırlaması kaldırılmalıdır.

4. Öğrenci/Kursiyer İsteklerine Göre Kurs Açılması

Kurs merkezlerince belirlenen derslerin yanı sıra öğrenci ve velilerin isteklerine göre diğer dersler için de kurs açılması için bir düzenleme yapılmalıdır.

5. Öğretmenlerin Alan Değişikliği İşlemleri

Öğretmenlerin alan değişikliği işlemleri, 2023 yılı sonuna kadar tamamlanmalıdır ve bu işlemler atama takvimi içinde yer almalıdır.

6. İl İçi Yer Değişikliği İşlemleri

Öğretmenlerin il içi yer değişikliği işlemleri, adil ve hakkaniyete uygun bir şekilde, hizmet puanı üstünlüğüne göre sıralanarak mağduriyet oluşturmadan yürütülmelidir. Bu konuda Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde düzenlemeler yapılmalıdır.

7. Öğretmenevleri ve Akşam Sanat Okulları için Bütçe Kanunu Değişikliği

2024 yılı bütçe kanunu sürecinde, öğretmenevleri ve akşam sanat okulları için bütçe kanunu eki (K) cetveline "öğretmenevleri ve akşam sanat okulları" ibaresinin eklenmesi için girişimde bulunulmalıdır.

8. Kreş Hizmetleri

Kamu kurum ve kuruluşları, personeline kreş hizmeti sunma ve kapasiteyi artırma konusunda daha fazla özen göstermelidir. Bu, bakanlık merkez teşkilatı, bağlı birimleri ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görev yapan personelin anaokulu öncesi yaş grubundaki çocukları için geçerli olmalıdır.

9. Yatılılık ve Bursluluk Şartları

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda yatılılık, bursluluk, sosyal yardımlar ve okul pansiyonları yönetmeliğinde, öğrencilerde aranacak şartlarla ilgili düzenlemeler yapılmalıdır.

10. Şube Müdürleri ve Üst Kadrolara Atanan Öğretmenlerin Hakları

Öğretmen kadrolarında bulunup da şube müdürü veya üst kadrolara atanan öğretmenler, görevlerinin sona ermesi durumunda yeniden görevlendirme başvurusunda bulunma hakkına sahip olmalıdır.

11. Yer Değiştirme Yönetmeliği Düzenlemesi

Danıştay 2. Dairesi tarafından verilen yürütmenin durdurulması kararlarının gerekçeleri göz önünde bulundurularak, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde düzenlemeler yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum