Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Öğretmenlere Müjdeli Haber: Alan Değişikliği Yolda!

Öğretmenler odası sohbetlerine katılan Bakan Tekin, gündemin en önemli konularından biri olan alan değişikliği konusunda aydınlatıcı bilgiler verdi. Bakan Tekin, yakın gelecekte gerçekleşecek olan alan değişikliklerinin, KPSS sınavına göre şekillendirileceğini açıkladı.

Bakan Tekin, öğretmenlerin daha iyi bir kariyer yapabilmesi için gerekli olan alan değişikliği süreçlerinin daha şeffaf ve adil bir şekilde yönetilmesini hedeflediklerini belirtti. Bu amaç doğrultusunda, KPSS’ye dayalı bir kılavuzun oluşturulacağını ve bu kılavuzun öğretmenlere yol göstereceğini söyledi.

Öğretmenler için Alan Değişikliği Kılavuzu Nasıl İşleyecek?

Bakan Tekin, öğretmenler için hazırlanacak olan alan değişikliği kılavuzunun aşamalarını da detaylı bir şekilde anlattı. İşte bu önemli kılavuzun başlıca adımları:

meb3.jpg

1. Bilgilendirme ve Hazırlık

2. KPSS’ye Hazırlık

3. Başvuru ve İşlemler

4. Değerlendirme ve Sonuçlar

2 Yorum

  1. Öğretmen olmak için tekrar kpss ye mi gireceğiz zaten kpss ye girip atandık. Meb yeni bir sınav yapabilir alan değiştirme sınavı şeklinde yeterliliği olan ve diploması olan alan değiştirir. Atanmış öğretmeni kpss ye sokarak elaleme güldürtmeyin. Çocukların içine sokup yetersiz göstertmeyin.

  2. Haber mi bu şimdi? Ya da siz haberi nasıl anladınız? Bakan kpss koşulunu bu şekilde mi söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu