Şube Müdürlerine Müjde: Başöğretmenlik Kapısı Aralanıyor!

Şube Müdürlerine Müjde: Başöğretmenlik Kapısı Aralanıyor!

Şube Müdürlerine Müjde: Başöğretmenlik Kapısı Aralanıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, şube müdürlerinin maaş mağduriyeti konusunda bir açıklama yapmıştır. Geçen yıl uygulanan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birçok öğretmen ve okul yöneticisi uzmanlık ve başöğretmenlik tazminatları almaya hak kazandı, ancak şube müdürleri bu avantajdan yararlanamadı. MEB, şube müdürlerinin maaş sorununa çözüm bulmak amacıyla Liyakat Sen'den gelen açıklama üzerine şube müdürlerine başöğretmenlik verilmesi konusunu gündeme getirdi.

Liyakat Sen'in Açıklaması

Liyakat Sen tarafından yapılan açıklamada, 31750 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda belirtilen şartları taşıyan öğretmenlere uzman öğretmen veya başöğretmen unvanlarının verildiği ifade edildi. Ancak, öğretmen unvanlı kadrolarda görev yapan ve görevde yükselme sınavlarında başarılı olan öğretmenlerin, Milli Eğitim Şube Müdürü unvanına geçiş yaparken bu haktan mahrum bırakıldığı belirtildi.

Anayasa ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre kariyer ve liyakatin teşvik edilmesi gerektiği vurgulanırken, şube müdürlerinin kariyeri yükseldikçe özlük ve mali haklarının azaldığına dikkat çekildi. Milli Eğitim Şube Müdürlerinin hak kayıplarını gidermek adına Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik yapılması ve MEB Şube Müdürlerine 'Başöğretmen' unvanının verilmesi için bir yasal düzenleme yapılması önerisinde bulunuldu. Liyakat Sen, öneriyi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum