Teknoloji Şirketlerinin Daha Fazla Kişi İşten Çıkarması Bekleniyor

Teknoloji Şirketlerinin Daha Fazla Kişi İşten Çıkarması Bekleniyor

ABD merkezli teknoloji şirketlerinin önümüzdeki birkaç ay içerisinde daha fazla iş gücü azaltma yoluna gideceği ifade ediliyor.

Dünya genelinde birçok ülkeyi etkisini altına alan enerji krizi ve ekonomik kriz etkileri nedeniyle birçok şirketin 2022 yılında işten çıkartma politikaları uyguladığı biliniyor. Bazı şirketlerin ekonomik kriz etkilerine karşı hazırlık gerçekleştirirken, Aralık ayında görülen işten çıkarmalara başvurduğu bilinmekle birlikte özellikle Amerikan teknoloji şirketleri bu konuda ön planda yer aldı.

Uzmanlara göre satışta büyümenin giderek yavaşladığı ve kar marjının desteklenmesi açısından yatırımcıların endişesini de azaltmak istendiği ifade edilirken, özellikle büyük ABD teknoloji firmalarının önümüzdeki birkaç ay içerisinde daha fazla kişiyi de işten çıkarması ihtimali yer aldığı belirtiliyor.

Teknoloji Şirketlerinde Karlılık Düşebilir

Amerika'da büyük teknoloji şirketlerinin her birinin karşılaştıkları yüksek faizle birlikte özellikle 2022 Ekim-Aralık dönemi karlarında düşüş yaşadığı ve bu yönde bildirimler yapması ihtimali üzerinde duruluyor. Uzmanlar Facebook sahibi Meta ve Amazon gibi büyük düşüşler yaşadığını bildiren şirketler arasında dünyanın birçok noktasından da büyük firmaların yer alması tahminlerini sunuyor.

Bu tip büyük teknoloji şirketlerinin büyük kar düşüşleri ile karşılaşması durumunda ve dünyanın genelinde ekonomik bozulmanın devam etmesi durumunda, özellikle Türkiye'de elektronik ve teknolojide yüksek fiyatlar ile karşılaşma ihtimali yer alıyor. Özellikle dünya genelinde stok sorunları ve çip sorunları gibi sorunlar çözülmeye başlansa dahi yine de teknoloji ve elektronik fiyatlarında değişimin net olarak görülmesi için bir süre daha geçmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.