Uzmanlar uyarıyor: Hazır olun! Yeni dalgaya karşı tedbirleri şimdi alın!

Uzmanlar uyarıyor: Hazır olun! Yeni dalgaya karşı tedbirleri şimdi alın!

Uzmanlar uyarıyor: Hazır olun! Yeni dalgaya karşı tedbirleri şimdi alın!

Şeker hastalığı adı altında yeni bir pandemi kapımızı çalıyor. Uzmanlar, ölümlerin arttığına dikkat çekerek, bu önemli sağlık sorununa karşı duyarlı olmamız gerektiğini vurguluyor.

Hayat Hastanesi'nden Uyarı: Bilinçlenmeliyiz!

Dahiliye Uzm. Dr. Muhittin Pekuz, DSÖ'nün açıklamalarına atıfta bulunarak, Hayat Hastanesi'nin gerçekleştirdiği seminerde önemli uyarılarda bulundu. Toplantıya, Hayat Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Özkul, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Betül Kabalar, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özkul, Dahiliye Uzmanları Dr. Ali Nizamoğlu, Dr. Muhittin Pekuz, Dr. Mehmet Erdoğmuş, Diyetisyen Fatma Hallaç Uslu ve birçok vatandaş katıldı.

Diyabetle Mücadele: Bilinçlendirme Şart!

Hayat Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Özkul, diyabetin yaygınlaşmasına karşı toplumu bilinçlendirmek amacıyla çaba gösterdiklerini belirtti. "Diyabet, önlenebilir komplikasyonlarıyla ilgili bilgilendirme yapmak, takipleri düzenli ve doğru bir şekilde gerçekleştirmek açısından insanları bilinçlendirmek son derece önemlidir. Sağlıklı bir yaşamı sevdiklerimize kazandırmak için bugün bu semineri düzenledik" dedi.

Diyabetin Gerçek Yüzü: Uyarılar ve İstatistikler

Dahiliye Uzm. Dr. Muhittin Pekuz, şeker hastalığının yeni bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Diyabet, sadece laboratuvar tanısıyla sınırlı bir hastalık değildir. Tek başına şekerden ibaret değildir; karaciğeri, böbrekleri, kalbi, beyni ve sinir sisteminin merkezi sinir sistemini etkileyen bir kronik hastalıktır. Dünya Sağlık Örgütü, diyabeti artık bir salgın, yani pandemi olarak değerlendiriyor, çünkü dünya genelinde diyabetli bireylerin sayısı giderek artıyor."

"Türkiye'de 2020 itibariyle 5 milyon diyabetli vardı, ancak 2020'den sonra bu sayı 7 milyondan fazlaya yükseldi. Dünya genelinde 2000'li yıllarda 171 milyon diyabetli bulunurken, 2025 yılında bu sayının 380 milyonu aşması bekleniyor. Dünya Sağlık Örgütü, dünya nüfusunun Çin ve Hindistan'dan sonra en fazla diyabetik hasta nüfusuna sahip olacağını ve dünyanın üçüncü en kalabalık ülkesi olacağını öngörüyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.