Yönetici Atama Yönetmeliği ve Okul Müdürleri İçin Yepyeni Açıklamalar!
Yönetici Atama Yönetmeliği ve Okul Müdürleri İçin Yepyeni Açıklamalar!
Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürlüğü, yönetici atama yönetmeliği ve okul müdürleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Genel Müdür Bülent Çiftçi, özellikle okul müdürlerini ilgilendiren özlük hakları konusunda şehirler arası tayin hakkı verileceğini duyurdu.
Video Konferans Yöntemiyle Yapılan Seminerde Detaylı Açıklamalar
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, 13-17 Kasım tarihleri arasında öğretmenlere yönelik düzenlenen seminere video konferans yöntemiyle katıldı. Seminerde, öğretmenlere yönetici atama yönetmeliği ve okul müdürlerinin özlük hakları hakkında detaylı bilgiler verdi.
Yöneticilerin Atama Yönetmeliği Üzerine Açıklamalar
Bülent Çiftçi, yöneticilerin atama yönetmeliği konusundaki merak edilen sorulara cevap verdi. Personel Genel Müdürü, "Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yönetici seçme ve değerlendirme sürecini açık ve net bir zemine kavuşturmayı amaçlıyoruz. Yönetici değerlendirme formunda yapacağımız değişikliklerle ilgili güncellemeleri yakın zamanda paylaşacağız." şeklinde konuştu.
Okul Müdürlerine İller Arası Tayin Hakkı
Bülent Çiftçi, özellikle okul müdürlerini ilgilendiren bir diğer konu olan iller arası tayin hakkına da açıklık getirdi. Çiftçi, "Eğitim kurumlarında yönetici olarak görev yaparken iller arasında yer değiştirme durumunda kalan yöneticilerin sorunlarını çözeceğiz. Mevzuat güncelleme çalışmalarını yakın zamanda duyuracağız." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.