
500.000 kişilik Konut Projesi kapsamında başvuruda bulabilmek için gerekli olan şartlarda düzenlemeye gidildi
500.000 kişilik Konut Projesi kapsamında yapılacak olan başvurular için vatandaşların 3 yıllık kesintisiz ikamet şartları taşımış olmaları gerekmekteydi.

Ancak bu şart çok sayıda kişinin söz konusu projeye başvuruda bulunamaması anlamına da geldiğinden ötürü vatandaşlar tarafından yapılan itirazlar ve talepler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından haklı bulunarak yeni bir düzenlemeye gidildi.
İkamet şartı esnetildi
Son bir yıl içerisinde ikametgâhını değiştiren kişiler, önceki ikamet adreslerinin bulunduğu il/ilçe/belde bölgesine başvuruda bulunabilirler. Ancak bunun için, bir önceki ikametgahlarında kesintisiz olarak en az 1 yıl oturduklarını belgelemeleri zorunludur. (Bu durumda olanlar Banka Şubelerinden başvuru yapacaklardır.)
Bir önceki ikametlerinde en az 1 yıl kesintisiz oturduğunu belgelemek için vatandaşların üzerlerine kayıtlı faturaların bu kapsamda delil olarak kabul edileceği unutulmamalıdır.