Hükümetin İkinci Zam Teklifi İçin Üzücü Kulis Bilgisi

Memur maaşları ile ilgili olumsuz senaryo giderek kuvvetleniyor

Memurların 2026 ve 2027 yıllarında alacakları zam oranlarını belirleyecek olan toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili hükümet tarafından verilen teklif tüm memur konfederasyonları tarafından büyük tepki ile karşılandı.

Kime tarafından 2026 yılının ilk 6 ay için %10, ikinci 6 ayı için %6, 2027 yılının her iki yarısı içinde %4 oranında zam yapılması için teklif verildi.

Verilen bu teklifler yetkili memur Sendikası olan Memursen başkanı Ali Yalçın tarafından yapılan açıklamalarda belirtildiği üzere yetersiz görüldü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olumlu mesaj vermedi

Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaret eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın çeşitli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaların genel teması zam teklifleri ile ilgili olarak olumlu bir görüşmenin geçmediği kanısını uyandırdı.

Ekonomi çevreleri tarafından maaş zamları ile ilgili olumsuz yorumlar yapılmaktadır

Ekonomi çevreleri tarafından yapılan açıklamalar neticesinde de memur maaşları ile ilgili yapılacak olan zam teklifinin bir önceki zam teklifinden bir iki puan daha yukarıda olabileceği ancak geri kalan seyyanen zam ve diğer yan hakların hükümet tarafından kabul edilmeyeceği ifade bilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu