
Türkiye için sevindirici bir gelişme yaşandı! Gabar ve Cudi dağlarında bulunan milyar dolar değerindeki petrol rezervlerinin ardından Şırnak’ta yeni bir petrol keşfi müjdesi geldi. Günlük 15 bin varil çıkarılan ‘Gabar-Cudi’ petrolünden sonra, şimdi de bölgedeki diğer noktalarda petrol arama çalışmaları başlatıldı. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı’nda da zengin petrol yataklarının araştırılmasına başlandı. Türkiye’nin Ortadoğu’nun önemli petrol üssü olma yolunda önemli adımlar attığı bu keşifler, enerji sektöründe heyecan yarattı.
İşte haberin detayları…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Gabar-Cudi’ petrolünde günlük çıkarılan varil sayısı 15 bine ulaşırken, yeni bölgede de petrol arayışına adım atıldı. Türkiye’nin enerji sektöründeki potansiyeli bir kez daha ortaya çıktı.
Yaklaşık 40 yıldır terör olayları nedeniyle kullanılmayan Güneydoğu’daki zengin yeraltı yatakları, Sabah Gazetesi’nin haberine göre, yeni petrol keşifleriyle dikkatleri üzerine çekti. Şırnak, Irak ve Suriye’ye sınırı olan stratejik bir bölge olarak ön plana çıkıyor ve birkaç yıl içerisinde Ortadoğu’nun en önemli petrol yataklarının merkezi olma potansiyeline sahip.
Gabar ve Cudi Dağı’nda keşfedilen milyar dolar değerindeki petrol rezervleri, bölgenin diğer noktalarında da umutları artırdı. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı’nda başlatılan petrol arama çalışmalarıyla zengin petrol yataklarının varlığı doğrulanmaya çalışılıyor.
Şırnak’ın altının petrol denizi olduğunu ifade eden yetkililer, Gabar ve Cudi’nin ardından Kato Dağı’nda da aramaların sürdüğünü belirtti. Bölgedeki petrol keşifleriyle Türkiye’nin enerji sektöründe önemli bir rol oynaması hedefleniyor.
Yeni petrol keşfinin ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlaması ve enerji bağımsızlığını güçlendirmesi bekleniyor. Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinin keşfiyle birlikte enerji sektöründe yeni bir dönem başlamış olacak. Gelişmeler merakla takip ediliyor.
Desene yine zammı kokleyecekler yolunu yapıyorlar:)
arkadaş Allah rızası için Bulunan Gaz pertolari Bir çıkarin.. ve Yeni buluşları sonraya bırakalım.. doğrumu..
Yöre halkı bu işten faydalandırılmalı. Aksi takdirde işe Kürtlük, Türklük girer. Dikkat edin petrolün çıktığı yerler pkk (Amerika) nın en faal olduğu yerlerdi. Anadolu da yaşayan herkes kardeştir. Abd ciddi kalleştir. Akıllı olalım. Her türlü ırk abd de yaşıyor. Sorun yok. Türkiye de sorun var. Siz buna gerçekten inanıyor musunuz?
Allah bereket versin
Çok iyi bir haber
Eyvah petrol yine zam rekoru kıracak desene
Yıllardır terör olayları bu bölgede Amarika ülkemiz petrol yataklarından faydalanmasın diye bu bölgede terör ve Törerüstleri destekledi Allah devletimize güç kuvvet versin Allah daha iyilerini fazla petrol doğalgaz yatakları bulmayı nasip etsin
Enerjiye zam gelicek desenize. Aynı asgari ücret gibi zam yapın ama enflasyona kim dur dicek enflasyona dur demezsen istersen 50 bin tl yap boş
Yüce Allah’ım yardım eylesin sizlere İnşallah
Allah aşkına Müjde de vermeyin zam da yapmayın Yeter artık bizi bunaltınız bu zamlarla
Ulkemiz enerji alanindaki yapilan yatirim arama ve bulma yontemleri ile dunyadaki en onemli enerji ulkelerinden olma yolunda emin adimlarla yuruyor lozan bitti Turkiyenin enerji potansiyeli Gazda Rusyayi,petrolde venezuelayi gececek duzeyde topragin altinda suanki degeri ile 60-70 sene isletme kapasitesine sahip 40-45 trilyon dolar degerinde dogalgaz,kayagazi ve petrol var coguda teror belasinin oldugu dogu ve guneydoguda bitti biznaAllah Reis cozdu Durmak Yok Yola Devam