
Okul Yöneticilerini Yaz Tatilinde Yoğun Bir Dönem Bekliyor
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılında çok çeşitli düzenlemeler yapıldı. Eğitim anlamında son 10 yılın en hareketli Mayıs ve Haziran Aynen yaşadık. milli eğitim bakanlığı yapmış olduğu çok sayıda değişiklik sebebiyle özellikle sahada görev yapmakta olan okul yöneticilerinde büyük bir sorumluluk da yüklemiş oldu.
İl ve İlçe Merkezlerindeki Okulların İş Yükü Bu Yaz Daha Fazla Olacak
Söz konusu yoğun yaz dönemi iş yükü il ve ilçe merkezlerinde bulunan merkezi konumdaki okullarda görev yapmakta olan okul müdürleri ve müdür yardımcıları tarafından yerine getirilmesi gereken çok sayıda görevi de beraberinde getiriyor.
Çoklu Yabancı Dil Modeli ve Yaz Kursları Yoğun İş Yükü Barındırıyor
Özellikle çoklu yabancı dil modeline geçen okulların ve yöneticileri yaz döneminde ilgili dönüşüm sürecinin sancılarını yaşayacaklar desek yeridir. Söz konusu çoklu yabancı dil modeli gereği Değişecek olan ders programını oturtmak ve söz konusu program uygulayabilmek için gerekli olan İngilizce ve Almanca öğretmenlerinin görevlendirilmesi işlemleri büyük zaman alacak.
Öte yandan yaz döneminde okullarında yaz okulu açılan ortaokulların aynı zamanda LGS kapsamında düzenlenecek merkezi sınavın tercihlerini yürütmek için de yoğun bir mesai harcayacakları unutulmamalı. Tüm bunların yanında bir de kayıt ve nakil işlemlerinin olduğu düşünüldüğünde söz konusu ortaokullarda görev yapan okul yöneticilerinin iş yükü anlamında yoğun bir yaz dönemi geçireceklerini şimdiden söyleyebiliriz.
Sandalyeye yapışır popoları oturmaktan…
Ortaokullarda 200 öğrenciye bir mudur yardımcısı normu verilmeli 400 2 600 3 şeklinde yas grubu olarak en sıkıntılı dönemdeler….ortak sınavlar yerel sınavlar lgs süreci tercih ler…kayıtlar…disiplin isleri…yarışmalar , kutlamalar,şikayetler vs norm işlemlerine el atılmalı…idarecilerin girdigi 6 saat ve 2 saat ders olayı kalkmalı….
Milli eğitim çok sabırlı değil kısa zamanda yapılan değişiklikler bir fayda veya
Bütün iş yükü ortaokul ve liselerde ilkokullarda neredeyse iş yok ama ortaokul ve lise müdür yardımcıları bu kadar iş yükünün üstüne en az 6 saat de derse girmekle zorunlu tutuluyor. İlkokul müdür yardımcılarının işi daha az ve ders yükü de yok adalete bak. Şu 6 saat ders zorunluluğu kesinlikle kalkmalıdır zaten rapor alan öğretmenlerin derslerini yine idareciler dolduruyor.
Gel sen yap yapabiliyorsan.
Ne yapsınlar amuda mı kalksınlar
İyi hep oturun,ooh,öğretmenin canı çıksın ne güzelniş o
İdarecilerin yükü hiç de fazla değil. Öğrenci sayısına göre memur görevlendireceksin. Öğretmenleri yönetici yapmayacaksın. Bazı müdür yardımcıları kendilerine çok fazla anlam yüklüyor. Paşa gibi derslerine girsinler. Dersten kaçmak için idareci oluyor çoğu.
Ne normu Allah aşkına. Memur sayısını artıralım.
Vah vah
Davulun sesi güzel geliyor ama öyle değil.Keşke işin içinde olsanız.Yatan adam her yerde yatıyor.Çalışan adam için her yer yoğun.Her kurumun kendine göre sorunları var.
Dersi bırakın törenlere katilmiyorsunuz..
Öğretmenleri memurların yönetmesine Öğretmenlerin izin vereceğine inanıyorsan fena yanılıyorsun. Bu her meslek için böyledir. Doktorları doktor olmayan biri yönetebilir mi? Biraz akıl ya
Öğretmeni gelmeyen ilkokul şubesinin dersini kim doldurur acaba bu arkadaşın bunlardan haberi yok 20 gün rapor olursa vekil öğretmen verilir onun altında müdür veya müdür yardımcıları dersleri doldurur bunu bilmiye ler boş konuşmuş olur söylü ya eyim de öğren,,,
Okul yöneticilerinin hiç bir önemi yok görevlendirme olarak 4 yıllığına seçiliyor ancak iş yüküne gelince yükleyin bakalım garibanların sırtına iş yüklerini bu gidişle idareci bulunamayacak gibi geliyor
Dünyadan bi haber yaşamak da güzel olmalı! Buyurun 1 hafta deneyin .. sınava girmeyi göze alabiliyor musunuz?
Banu
Tercihlerde benim gördüğün psikolojik danisman çalışır okul müdürü tatilde olur..