MEB Ramazan Ayında Ortaokul ve Lise Öğrencileri İçin Deneme Sınavı Düzenleyecek
Milli Eğitim Bakanlığı Ramazan Ayı içerisinde ortaokul ve lise öğrencilerinin gireceği ücretsiz LGS ve YKS denemeleri düzenleyecek.
MEB’den YKS ve LGS Adaylarına Ücretsiz Deneme Sınavı Desteği
Milli Eğitim Bakanlığı, sınavlara hazırlanan öğrenciler için yeni bir uygulamayı devreye alıyor. Türkiye genelindeki tüm lise ve ortaokullarda öğrenim gören öğrenciler, YKS ve LGS kapsamındaki deneme sınavlarına ücretsiz olarak katılabilecek. Sınavlar, Bakanlığın dijital eğitim platformu MEBİ üzerinden online ortamda yapılacak.
Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirilecek YKS denemeleri 23 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde erişime açılacak. Öğrenciler, belirtilen günlerde sisteme giriş yaparak sınavlarını tamamlayabilecek.
LGS adayları için planlanan Ramazan dönemi deneme sınavı ise 2–8 Mart tarihleri arasında uygulanacak. Bu sınav da yine MEBİ platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
2026 YKS MEBİ Deneme Sınav Takvimi
Deneme: 23 Şubat – 1 Mart 2026
Deneme: 23 – 29 Mart 2026
Deneme: 20 – 26 Nisan 2026
Deneme: 4 – 10 Mayıs 2026
Deneme: 18 – 24 Mayıs 2026
Deneme: 1 – 7 Haziran 2026
Deneme: 8 – 14 Haziran 2026
2026 LGS MEBİ Deneme Sınav Takvimi
Deneme: 2 – 8 Mart 2026
Deneme: 2 – 8 Nisan 2026
Deneme: 27 Nisan – 3 Mayıs 2026
Deneme: 11 – 17 Mayıs 2026
Deneme: 25 – 31 Mayıs 2026
Deneme: 1 – 4 Haziran
Deneme: 5 – 8 Haziran
Deneme: 9 – 12 Haziran
Deneme sınavlarına katılım, Bakanlık tarafından paylaşılacak erişim linki aracılığıyla sağlanacak. Uygulama ile öğrencilerin sınav öncesi performanslarını ölçmeleri, eksiklerini tespit etmeleri ve gerçek sınav öncesinde deneyim kazanmaları hedefleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.