Öğretmene Hakaret Eden Velinin Cezası Belli Oldu!
Öğretmene Hakaret Eden Velinin Cezası Belli Oldu! İşte Detaylar
Isparta’da eğitim camiasını sarsan "okulda hakaret" olayında adalet yerini buldu. Biri okul idarecisi diğeri öğretmen olan iki kadın eğitimciye, görev yaptıkları okul ortamında hakaret ve tehdit savuran veli, yargı önünde hesap verdi. Isparta 7. Asliye Ceza Mahkemesi, eğitim çalışanlarının onurunu ve mesleki itibarını koruyan emsal niteliğinde bir karara imza attı.
Mahkemeden "Kamu Görevlisi" Vurgusu
Mahkeme heyeti, saldırının sadece bir bireye değil, kamu görevlisine karşı görevi başında ve başkalarının huzurunda (aleni) işlenmesini ağırlaştırıcı sebep olarak kayda geçti. Eğitimcilerin huzurunu bozan ve okul iklimini zedeleyen bu davranış cezasız kalmadı.
Ya Para Cezasını Ödeyecek Ya Hapse Girecek!
Sanık hakkında önce hapis cezası öngören mahkeme, ardından bu cezayı 663 gün karşılığı adli para cezasına çevirdi. Kararın en dikkat çeken kısmı ise sanığın 5 yıl süreyle denetim altına alınması oldu. Eğer veli, belirlenen adli para cezasını ödemezse doğrudan cezaevine girecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.