Atama bekleyen öğretmen canına kıydı! Kardeşini okutmak için kuryelik yapıyordu

2 yıldır atama bekleyen ve üniversite okuyan kardeşinin eğitim masraflarını karşılamak üzere gittiği İzmir’de kuryelik yapan 26 yaşındaki Hasan Cihan Aslan, canına kıydı. Atama kurbanı genç öğretmen Mersin Cemevi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mersin’de yaşayan ve yıllardır beklediği atama bir türlü gerçeklemediği için bunalıma giren 26 yaşındaki Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Cihan Aslan, intihar etti. Üniversite okuyan kardeşinin eğitim masraflarını karşılamak üzere İzmir’de kuryelik yapan Hasan Cihan Aslan, girdiği bunalım sonucu yaşamını son verdiği öğrenildi.

KARDEŞİ İÇİN KURYELİK YAPIYOR

Muş’un Varto ilçesinden yıllar önce Mersin’e göç eden bir ailenin oğlu olan ve geçtiğimiz yıl babası Kamer Kamil Aslan’ı kaybeden Kırıkkale Üniversitesi mezunu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Cihan Aslan, İzmir’de okuyan kardeşi Cemal Can Aslan’ın eğitim masraflarını karşılamak üzere yanına gitti.

Kiraladıkları evde kardeşi ile birlikte kalan ve bir firmada kuryelik yaparak geçinmeye çalıştığı öğrenilen öretmen Hasan Cihan Aslan, pazar gecesi İzmir’in Bornova ilçesindeki evlerinde intihar etti. Silah sesi üzerine odasına giren kardeşi tarafından kanlar içinde bulunan genç öğretmen, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

MERSİN’DE TOPRAĞA VERİLDİ

2 yıldır atama hayaliyle çırpındığı belirtilen ve bu nedenle bunalıma girdiği iddia edilen Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Cihan Aslan’ın cenazesi Mersin’e getirildi.

İyilikseverliğiyle çevresinde son derece sevilmesiyle bilinen, boş zamanlarında da gitar da çalan Hasan Cihan Aslan için Mersin Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine katılan genç öğretmenin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Genç öğretmen gözyaşları arasında merkez Yenişehir ilçesi Afetevler Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

4 Yorum

  1. Allah rahmet eglesin.insanlara umut verirken iyi düşünmek lazım .sanırım kendini yetersiz hissetti.ates düştüğü yeri yakıyor…

  2. İşte kpss belasinin gençleri düşürdüğü durum,hala bu illeti savunan varsa aklından zoru vardır.üniversite mezunu ücretli öğretmenlik yapan 300.000 kişi devlet eliyle kolelestirilmis,asgari ücretin çeyreğine 30 yıldır çalışıyor.emeklide olamıyorlar çünkü SGK primlerinide devlet ödemiyor.Rezillik

  3. Birde yaptıkları çok iyi bişey olsa bizde Amerika gibi Almanya gibi olurduk .dolar 20tl demek ülkemiz 20 kat daha ilkel ve geri demek,yani kpss bizi bu hale getirdi.

  4. Bu üniversitelerde öğretmen bölümleri kaç öğretmen eksik ona göre neden alınmıyor ihtiyacın on katı mezun ver boş miktarı kısıtlamalar yap başka meslek dallarına yönelir üretken olurlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu