MEB; sözleşmeli öğretmenlere başarı belgesi verilmez

MEB; sözleşmeli öğretmenlere başarı belgesi verilmez

Sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasında fark yok denilse de sözleşmeli öğretmenlerin bir mağduriyeti daha ortaya çıktı.

MEB; sözleşmeli öğretmenlere başarı belgesi verilmez

Anadolu Eğitim-Sendikası Genel Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreteri Muhammet Ali Gezici tarafından yapılan açıklamada "sözleşmeli öğretmenlere başarı belgesi verilemeyeceği" hususuna değindi. Gezici; "İller arası tayin yok, il içi tayin yok, özür durumundan tayin yok, başarı belgesi yok. Arkadaş bu sözleşmeli öğretmenler UGANDA devletinin mi öğretmeni?" ifadesini kullanırken sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyetini gündeme taşıdı.



SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE BAŞARI BELGESİ


Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sözleşmeli öğretmenlerin başarı belgesinden yararlanamayacağı konusunda yazdığı resmi yazıya göre Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 19.01.2018 tarihli ve 1484586 sayılı yazılarında sözleşmeli öğretmenlere başarı belgesi verilemeyeceği hususunda görüş bildirdiği açıklanmıştır.


İlgili resmi yazı;

Sözleşmeli öğretmen

VERİLEN BELGELER GERİ ALINACAK


İlgili resmi yazıda görüldüğü üzere sözleşmeli öğretmenlere okul müdürlerinin başarı belgesi teklif etmemeleri, sözleşmeli öğretmenlere başarı belgesi teklif eden idarecilere yasal işlem başlatılacağı açıklanırken son 2 yıl içerisinde okullarda görev yapan ve başarı belgesi verilen sözleşmeli  öğretmenlerin bilgileri ile başarı belgeleri istenmiştir.



MEB PERSONELİ BAŞARI BELGESİ


Başarı belgesi nedir? Millî Eğitim Bakanlığı personeline başarı, üstün başarı belgesi ve ödül verilmesine dair yönerge kapsamında  Millî Eğitim Bakanlığı personelinden olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapanlara, Başarı Belgesi ve Üstün Başarı Belgesi ile Ödül verilmesine dair usul ve esaslar düzenlenmektedir.




Başarı Belgesi verilebilecek personel
Madde 5- (1) Başarı Belgesi, olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle;
a) Kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında,
b) Kamu zararının oluşmasının önlenmesinde veya önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında,c) Kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde artırılmasında veya sunulan hizmetlerin etkililik ve kalitesinin yükseltilmesinde somut olaylara ve verilere dayalı olarak katkı sağladıkları denetimlerde veya disiplin amirleri ile Başarı Belgesi vermeye yetkili makamlarca tespit edilen personele verilebilir.



ogretmenlericin.com olarak belirttiğimiz üzere yukarıdaki madde hükümlerince başarı belgesi verilmektedir. Ayrıca başarı belgesi kim tarafından verilir sorusunun cevabını da açıklarsak, yine aynı yönerge hükümlerine göre;




Başarı Belgesi verecek makamlar
Madde 8- (Değişik 06/10/2015 tarihli ve 9917287 sayılı Makam Oluru) (1) Başarı Belgesi, bakanlık personeline (Merkez, Taşra ve Yurt Dışı Teşkilatı) Bakan, il sınırları içinde görevli personele Vali, ilçe sınırları içinde görevli personele Kaymakam tarafından verilebilir



Başarı belgesinin bir üstü de Üstün Başarı belgesidir. Üstün Başarı belgesi, üç defa başarı belgesi alan personele verilir ve yukarıda belirtilen makamlarca verilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum