Öğretmenlerin Son Umudu 2021 Yılı Toplu Sözleşme Görüşmelerinde!

Öğretmenlerin Son Umudu 2021 Yılı Toplu Sözleşme Görüşmelerinde!

Öğretmenler, son umutlarını bu yıl yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine bağladı.

 Son yıllarda çokça gündemde olan ve her geçen gün kanayan bir yara haline gelen öğretmenlerin özlük hakları ve daha önce öğretmenlere verilen sözlerin tutulmayışından kaynaklanan büyük mağduriyetlerin 2021 yılında çözüme kavuşması bekleniyor.

 Öğretmenlik meslek kanunu, 3600 ek gösterge başta olmak üzere çözüm bekleyen ve yıllardır çözülememiş bir dizi problem bulunmaktadır. Öğretmenler, 2021 yılında mesleki değersizleşmenin önüne geçilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesini beklemektedir.

 2021 yılında öğretmenlik meslek kanunu çıkarılarak öğretmenlerin 657 sayılı devlet memurları kanunu ile bağı kesilmeli, mesleki gerekliliklere uygun, öğretmeni gözeten, uzun yıllar öğretmenlerin ve eğitim camiasının ihtiyaçlarına cevap verecek bir çalışma yapılmalıdır.

 Aralarında öğretmenlerin de olduğu bazı kamu personellerine  2 yıl önce sözü verilen ve tutulmayan 3600 ek gösterge hemen hayata geçmelidir. Öğretmenler, sürekli oyalanmaktan ve geçiştirilmekten artık bıkmış, icraat beklemektedir.

 Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlar arasında en düşük maaşlardan biri de öğretmen maaşıdır. Öğretmen maaşlarının taban aylığına, ek ders ücretlerine, sınav görevli ücretlerine, eğitim öğretim yılı hazırlık ödeneğine zam yapılmalı, 2021 yılında öğretmenlerin aylık gelirleri minimum 10 bin lira olmalıdır.

 Öte yandan sözleşmeli öğretmen istihdamı son bulmalı, 4+4+4 olarak uygulanan eğitim sistemimizde 5+3+4 sistemi tekrar değerlendirilmeli, öğretmenlerin ders ve ek ders ücretleri arasındaki branş adaletsizliği son bulmalı, MEB'e bağlı okullarda çeşitli isimler altında verilen kurslarda da hizmet puanı ve ek ders ödeme hususunda adaletsizlik giderilmelidir.

 Ülkemizin kanayan yarası haline gelen atama bekleyen öğretmen hususunda uzun vadeli çalışma gerçekleştirilmeli, ihtiyaç analizi yapılmalı ve üniversitelerin eğitim fakültelerine bu analize göre öğrenci alımı gerçekleştirilmelidir.

 Özel sektörde görev yapan öğretmenler işveren eline bırakılmamalı, öğretmenlik meslek kanunu içerisine özel sektörde görev yapan öğretmenlerin haklarını koruyucu maddeler eklenmeli ve ihlali durumunda ağır cezalar, yaptırımlar uygulanmalıdır.

 Öğretmenlere çağın gerekliliğine uygun olarak belirli periyotlarla teknolojik cihaz desteği sağlanmalı ve bazı ürünlerde vergi alınmamalıdır.

 Ücretli öğretmenlik tamamen kaldırılmalı, kaldırılana dek bu öğretmenlerin hakkı yerde bırakılmamalı ve ciddi iyileştirmeler yapılmalıdır.

 MEB'e bağlı devlet okullarında görev yapan yaklaşık 1 milyon 100 bin kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmen, özel okul/kurumlarda görev yapan yaklaşık 185 bin öğretmen ile atama bekleyen yaklaşık 400 bin öğretmen laf değil icraat istiyor ve son umutları 2021 yılı...

 Atanmış, atama bekleyen, devlet okullarında görev yapan, özel sektörde çalışan yaklaşık 1 milyon 700 bin öğretmen adına...

Ogretmenlericin.com - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.