Trend

ÖSYM Sınavlarında Görev Almak İsteyen Öğretmenlere Kötü Haber

ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda genel olmak isteyen öğretmenlere başvuran kişi sayısındaki yoğunluktan ötürü görev verilmiyor

ÖSYM sınavlarında görev almak isteyen kişi sayısındaki artış sebebiyle öğretmenler görev alamıyor

Özellikle Büyük şehirlerde Neredeyse her hafta düzenlenen ÖSYM kapsamındaki sınavlar öğretmenlerin büyük dikkatini çekiyor.

Neredeyse bir yıl boyunca hiç görev almamış olan ve sınav puanı bulunmayan bir bölüm herhangi bir biçimde sınav görev ihlali yapmamış öğretmenler defalarca başvuruda bulunmalarını rağmen sınav görevi alamıyor.

Özellikle İstanbul’da görev yapmakta olan öğretmenlerin bu sınavlar sayesinde alacakları ek ücretlere geçim giderleri dikkate alındığında gerçekten ihtiyacı olduğu görülebilecektir.

ÖSYM kapsamında düzenlenen sınavlarda kimler görev alabilir?

ÖSYM kapsamında düzenlenen sınavlarda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler, üniversitelerde görev yapmakta olan akademisyenler, üniversitelerde görev yapmakta olan memurlar görev alabilmektedir.

Özellikle İstanbul’da bu kapsamda başvuran kişi sayısının bir hayli fazla olması sebebiyle öğretmenlerin görev alamadığı ile ilgili şikayetler giderek artıyor.

İadeden görev almak isteyen öğretmenlere bile sınav görevinin çıkmadığı ifade edilmektedir.

Üniversite memurlarına görev verilmesini istemeyenlerin sayısı giderek artıyor

Eğitim öğretimin asli görevlilerinden olan öğretmenlerin ve akademisyenlerin dışında üniversitelerde görev yapmakta olan memurlara bu kapsamında görev verilmemesi gerektiği görüşünde olanlar da var.

Bir Yorum

  1. doktor öğretim görevlilerinden sıra gelmiyor ki, onlardan gelse önce okul müdürleri sonra müdür yardımcıları sonra onlarla birlikte şube müdürleri onlardan arta kırıntı kalırsa kıdemli öğretmenlerimizin bazılarına görev çıkıyor herkese çıkıyormuş gibi boşuna reklam yapmayın öğretmenlere sadece öss sınavında ihtiyaç duyuyorlar ondada bütün okullarda sınav olduğu için. yakında nufus azaldığı için onada gerek kalmayaca. nufus artış hızımız 1-2 seneye 3 yönde yükselmeye başlayacak çünkü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu