Özel eğitim öğretmenliği branşının ardından en yüksek atama ihtimaline sahip olan diğer branş belli oldu
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yapılan öğretmen atamalarında özel eğitim öğretmenliği branşının büyük avantajı gözlerden kaçmıyor.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından özel eğitim alanına yapılan yatırımlar ve bu alanda inşa edilen okullar sebebiyle özel eğitim öğretmenlerine olan ihtiyaç tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmış bulunmaktadır.

Yaşanan bu durumdan ötürü yapılacak olan öğretmen atamalarında da özel eğitim öğretmenliği branşına yüksek sayıda kontenjan ataması yapılmaktadır.
Çoklu yabancı dil uygulaması sebebiyle Almanca öğretmeni ihtiyacı zirve yapacak
Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çoklu yabancı dil uygulaması kapsamında Ortaokullarda tüm kademelerde haftada 2 saat Almanca dersinin okutulması kararı alınmıştı. Kademeli olarak neredeyse tüm okulların söz konusu çoklu yabancı dil uygulaması kapsamında faaliyet gösteren okullara dönüşecek olmasından ötürü Almanca öğretmeni ihtiyacının çok yüksek seviyeye çıkması bekleniyor. Mevcutta Anadolu liselerinde ve fen liselerinde görev yapmakta olan Almanca öğretmenlerinin bu ihtiyacı karşılaması mümkün değil.
Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki yıllarda yapacağı öğretmen atamalarında Almanca öğretmenlerine de yüksek sayıda kontenjan vermesi bekleniyor. Öğretmen atamaları ile giderilemeyecek durumda olan Almanca öğretmeni ihtiyacının ise ücretli öğretmen görevlendirmeleri ile giderilmesi bekleniyor.