Destek eğitim odası nedir, kimler görev alabilir, bilinmesi gerekenler
Destek eğitim odaları özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel yetenekli öğrencilerin olduğu okullar açılmaktadır. Son dönemde özellikle okul idarecilerinin ek ders alma amacı ile açıldığı konusunda eleştiri de alan destek eğitim odaları hakkında gerekli bilgilendirmeyi yapmaya çalışacağız.
Destek eğitim odası nedir, kimler görev alabilir, bilinmesi gerekenler
Destek eğitim odası 2017-2018 eğitim öğretim yılı balaması ile birlikte birçok okulda açılmaya, geçtiğimiz yıllarda açılan destek eğitim odaları da ilgili genelge ve yönetmelikler kapsamında öğrenim vermeye devam ediyor. ogretmenlericin.com olarak bu yazımızda destek eğitim odası nasıl açılır sorusundan başlamak üzere tüm hususları ele almaya çalışacağız. Destek eğitim odası dökümanları ve bilinmesi gerekenlerde yazımızın sonunda ilgili dosyada yer almaktadır.
DESTEK EĞİTİM ODASI
Destek eğitim odası açma zorunluluğu bünyesinde özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci veya özel yetenekli öğrenci bulunduran okullar için bulunmaktadır. Destek eğitim odası kararı almak için gerekli iş ve işlemlerin yapılması gerekmekte olup önceki yıllarda açılan bir destek eğitim odası olması durumunda onay almaya gerek olmayıp sadece yeni bir planlama yapılmalı ve ek ders ücret onayı alınmalıdır.
Destek eğitim odasında "Tam Zamanlı Kaynaştırma Raporu" olan öğrenciler ile üstün yetenekli öğrenciler eğitim görebilmektedir. Bu öğrencilerin destek eğitim odalarında eğitim görebilmeleri için Okul Rehberlik Hizmetleri Yürütme Kurulu, Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi önerisi ve ailenin bu yöndeki talebi gerekmektedir. Destek odası yönetmeliği 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde de geçmiş yıllarda olduğu gibi yürütülmektedir.
DESTEK EĞİTİM ODASI İÇİN DERSLİK ZORUNLULUĞU
Destek eğitim odası için okul içerisinde ayrı bir bölüm, sınıf, oda açılması zorunluluğu yoktur. Destek eğitimi alacak öğrenci destek eğitimi verecek öğretmen ile öğretmenler odası, kütüphane, boş sınıf, idareci odaları gibi yerlerde çalışma yapılabilir. Destek eğitim odası kılavuzu ve ilgili hükümler çerçevesinde destek odası açmak için materyal zorunluluğu bulunmamaktadır.
Destek eğitim odası açmak için yapılması gerekenler;

Destek eğitim odası genelge, kılavuz, yönetmelik kapsamında destek eğitim odalarında öğrenci ile birebir eğitim yapılır. BEP geliştirme birimi tarafından en fazla 3 öğrenci olmak şartı ile grup eğitimi kararı da verilebilir.
GÖREV ALACAK ÖĞRETMENLER
Destek eğitim odasında hangi öğretmenler görev alabilir hususu ger dönem gündeme gelmektedir. Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre öncelikle okulun öğretmenlerinden olmak üzere özel eğitim öğretmenleri, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri ile RAM’da görevli özel eğitim öğretmenleri ya da diğer okul ve kurumlardaki öğretmenler görevlendirilir. Burada bir istisnai durumu Öğretmenler İçin olarak belirtmemiz gerekirse Rehber Öğretmenler destek eğitim odalarında görevlendirilemezler.
Destek eğitim odası hakkında bilinmesi gereken hususlar ve yapılması gereken işlemler dosyası TIKLAYINIZ
Yukarıdaki dosyada yer alan destek eğitim odası ile ilgili bilgilerden farklı olarak soru sormak isteyenler yorum kısmından soru sorabilirler.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.