Okulun zorunlu hizmet süresi artarsa öğretmen eski süreye tabii olur
2017 yılı Şubat ayında yayımlanan Tebliğler Dergisinde okulların hizmet puanları güncel hali yer aldı. Kurumların hizmet alanları, hizmet bölgeleri, zorunlu hizmet süreleri ve hizmet puanları MEB tarafından yayımlanırken, bazı okulların zorunlu hizmet süreleri arttırıldı. Bu durumda öğretmen okulun eski hizmet süresine tabiidir.
Okulun zorunlu hizmet süresi artarsa öğretmen eski süreye tabii olur
Şubat 2017 Tebliğler Dergisi beraberinde zorunlu hizmet ile ilgili bazı soruları da getirdi. Mevcut düzenleme ile okulun zorunlu hizmet süresi artan öğretmenlerden sorular alıyoruz. 3 yıllık zorunlu hizmet süresi olan bir okulda görev yapan öğretmen zorunlu hizmet süresinin tamamlanmasına kısa bir süre kalmışken yayımlanan Tebliğler Dergisinde yer alan EK2 hizmet puanları çizelgesine göre okulun hizmet süresi 4 yıla çıktığı için tereddüt yaşamaktadır.
Zorunlu hizmet süresi artan okullarla ilgili benzer örnekleri çoğaltmamız mümkün. 4 yıllık zorunlu hizmet süresi olan bir okulun hizmet süresi 5 yıla, 6 yıllık zorunlu hizmet süresi olan bir okulun hizmet süresi 7 yıla çıkmış olabilir.
2017 YILI İLE YENİ ÇİZELGE YAYIMLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Okulların Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesi (EK-2) 10 Şubat 2017 tarihinde Tebliğler Dergisinde yayımlandı. Güncel halini en son 2015 yılında yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı, 2 yıllık süreden sonra tüm okulların ve kurumların yapılan değişiklikler sonucu oluşan listesini yayımladı. 20 bin öğretmen ataması öncesi yapılan bu düzenleme atanacak öğretmenlere rehberlik etmesi adına olumlu bir gelişmedir.
İDARİ TASARRUF VAR
Milli Eğitim Bakanlığı, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından 17.06.2015 tarihli 6229385 sayılı Şanlıurfa Valiliğine gönderilen zorunlu hizmet süresi artan bir okulda çalışan öğretmenin durumu ile ilgili resmi yazıda konuya açıklık getirmiştir.
2. hizmet bölgesi 6 hizmet alanında yer alan bir okul Mayıs 2015'te yapılan değişiklikle birlikte 2.hizmet alanı 5.hizmet bölgesi olarak düzenlenmiştir. Yapılan bu değişiklikle birlikte okulun zorunlu hizmet süresi 4 yıldan 5 yıla çıkarılmıştır. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne bu okulda görev yapan öğretmenin durumu ile ilgili görüş sorulmuş, MEB, İKGM'de ilgili öğretmenin durumunu açıklamıştır.

Zorunlu çalışma süresi artan bir okulda çalışan öğretmenin zorunlu hizmet süresi hesabında idari tasarruftan öncesi süre geçerlidir diyen MEB, zorunlu hizmet süresi 4'ten 5'e çıkarılan okulda değişiklikten önce çalışan öğretmenler için zorunlu hizmet süresinin 4 yıl olarak belirlenmesi gerektiği belirtilmiştir.
YAPILMASI GEREKENLER
[haber id="14548"]
2017 yılı okulların güncellenen hizmet süreleri ve hizmet puanları EK2 çizelgesine göre; okulunun zorunlu hizmet süresi artan öğretmen zorunlu hizmet süresinde eskiye tabiidir. Bu yüzden bu okulda çalışmaya devam ettiği sürece, güncellemeden öncesi eski zorunlu hizmet süresini tamamladığı an zorunlu hizmet yükümlülüğü kaldırılacaktır. Örneğin; 2013 yılında atandığı okulun zorunlu hizmet süresi 4 yıl, Eylül 2017'de zorunlu hizmet süresini dolduracak ve yükümlülüğü ortadan kalkacakken son değişiklikle birlikte zorunlu hizmet süresi 5 yıla çıkarılan okulda görev yapan öğretmenin zorunlu hizmeti eskisi gibi 2017 yılı Eylül ayında kaldırılacak. Yapılan son değişiklikten sonra bu okula atanan öğretmenlerin zorunlu hizmet süreleri 5 yıl üzerinden hesaplanacak.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.