EBS Başkanı Öğretmenlerin Promosyon Çıkmazı İçin Yardım İstedi

Şanlıurfa’da öğretmen ve memurların promosyon anlaşmasının güncellenmesi için Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun yetkililerden yardım istedi.

Dünya genelinde Türkiye’de bu durum derinden hissedildi. Birçok banka geçmişte imzaladığı anlaşmaları güncelleyerek promosyon oranlarını artırdı. Bazı bankalar anlaşmaları feshederek yeniden ihaleye çıkılmasına ön ayak oldu.

Ancak Şanlıurfa’da bazı bankalar işi yokuşa sürüyor. Yaşanan enflasyon patlamasını görmezden gelen bankalar anlaşmaları fesh etmeye yanaşmıyor.

Memurların anlaşmaları feshetmesi halinde ise cezalı duruma düşecekleri belirtiliyor. Tazminat ödemek istemeyen çalışanlar orta yolun bulunmasını istiyor.

Bu kapsamda dün saat 14.00’te yeniden ihaleye çıkıldı. Ancak teklifler beklentinin çok altında kaldı. Türkiye genelinde 3 yıllığına 30 bin liranın altında promosyon anlaşmalara nadir rastlanırken Şanlıurfa’daki ihalede memura 13 bin 500 lira teklif edildi. Teklifi düşük bulan Milli Eğitim yetkilileri ihaleye onay vermedi.

Yaşanan durumdan oldukça rahatsız olduğunu belirten Eğitim Bir Sen ve Memursen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Memursen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı etiketleyerek Twitter’da seslenişte bulundu:

Promosyon konusunda destek talebinde bulunan Başkan İbrahim Coşkun şu ifadeleri kullandı,” Bir çok kurumların Bakanları banka promosyonları için tek elden bu işe el atıp çalışanlarını mutlu etmelerine rağmen eğitimcilerin çoğu mutsuz.

Sesimizi duyun!…

Sesimize ses istiyoruz…

@RTErdogan @tcmeb @_aliyalcin_ @ebssanliurfa1 @memursenurfa”

İhalenin yapılamaması durumunda memurlara 6 ay için 580 lira ödeneceği öğrenildi.

Öte yandan Karaköprü ilçesi eski anlaşması sona erdiği için 20 bin iraya promosyon anlaşmasına imza attı. Ödemeler yapıldı. Eyyübiye İlçesi 2 yıl, Haliliye İlçesi ise yeni ihale için 1 yıl bekleyecek.

Kamu İhale Kurumu’nun (KİK), “Güncelleme yapılabilir” yönündeki tavsiye kararına rağmen Şanlıurfa’daki bankarlar promosyon ücretlerinin güncellenmesine yanaşmıyor.

Haber: İbrahim Uyğur

20 Yorum

  1. Ses duyacak yetkililer başka başka alemdeler. Aşikar meselelerde hemen harekete geçmeyen bir yapının samimiyeti sorgulanır. Fakat sendikalar da siyaseti besleyen amaç dışı kanallara dönüştüyse kimi kime şikayet ediyorlar diye de düşünmeye bile gerek yok. İş yapanlarla iş yapar gibileri millet görüyor.

  2. Tercumesi: imzalayan komisyon uyeleri bi,im adamlar,onaylayan yoneticiler de bizim adamlar. Ogretmenlere promosyon vermeyin,komisyon uyeleriyle anlasarak onlara verin. Sizden gwlecek iyilik uzak kalsin utanmazlar ahlaksizlar

  3. Çok çok basit bir iş bile içinden çıkılamaz bir hal alıyor acaba neden.Öneride bulunayım bari yerel kamu idaresinin başında bulunan valiler maaş ödemeleri için tek kurum olarak Ptt ile anlaşsın tüm ödemeler oradan yapılsın bakın bankalar nasıl hizaya sıraya geçer.

  4. Yapilacak basit maaş yattığı gün tüm para başka bankaya aktarılacak, verilen kredi kartları iade edilecek gerisini banka düşünsün

  5. Erzurum palandoken ilcesi 16.500 tl 3 yilligina promosyon anlasmasi yapilmis iddasi var.nekadar dogru bilmiyorum ama cok uzucu gercekten

  6. Bak hele bak sen EBS’ye güya hak savunuyor! Adaletten anlasaydınız %2 barajına sesiniz çıkardı!

  7. Mardin Kızıltepe de de durum aynı. Lütfen Kızıltepe için de yardım istiyoruz.

  8. Promosyon haram diyorlar banka dagittigi icin. B3nce devlet bankadan alip bize dagitmali

  9. EBS’nin nasıl “başarılı” zam pazarlığı yaptığını gayet iyi bilinir. Bankalar da bu “başarı” hikayesine uygun rakamlar öne sürüyor. Dua edin üstüne para istenmedi henüz.

  10. Promosyon günahtır türkiye cumhuriyeti müslüman bir ülkedir ama faiz denildiğinde en fazla ben günahkar olayim derdinde insanlar biz müftülüğe bağli olduğumuz icin hic istemedik verselerde almayız zaten bir miktar para yattı bize onu bile cok sorguladık maaş hediyesj diye kurum bize hediye etmiş gece gündüz çalıştığımız için kurumun hediyesi olarak değerlendiriliyor bilmeyen arkadaşlar elestri yorumu yapmasin hemen

  11. Promosyon faiz gelirlerinden veriliyor Nass var Allah verenide alanıda çarpar kendinize müslüman sıfatı takıp kendinizi kandırmayın.

  12. Darısı Mardin Kızıltepe ye çünkü bankalar karlarını 5 kat arttırdı ama promosyona gelince cepte akrep muamelesi yapıyorlar

  13. Müslüman promosyon parasını bankaya bırakıp bankayı zengin edeceğine promosyonu al fakir fukaraya ver

  14. Eve helal değil haram alıp yemeyin alın fakirinize fakir olanlara dağıtın veya bir fakire verin almayıp ne yapacak sın bankaya hiba mı edecek sın

  15. Aynı teklif Kastamonu’ya da yapıldı bu adaletsizliği ve bankaları kınıyorum.

  16. Yazıklar olsun !!!! Kredi kartlarımi kapatacam yeteri kadar sırtımızdan kazandılar zaten bu bankalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu