En Düşük Maaş Rekor Kırarak 15.561 TL’ye Yükseldi!

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte maaşlar ve zamlar, en çok konuşulan konular arasında yer almaya başladı. Haziran ve Temmuz aylarında asgari ücretli, memur ve emekli kesimlerine yönelik çeşitli zamlar gerçekleştirilmişti. Şimdi ise belediyeler ve diğer kuruluşlarda çalışanlar, ağustos ayında kendilerini ne gibi zamların beklediğini merakla bekliyor.

Maaşlara %75 Oranında Zam

Mezitli Belediyesi bünyesinde çalışan personel, yapılan toplu iş sözleşmesi sonucunda maaşlarına yüzde 75 oranında bir zam alarak büyük bir iyileşme sağladı. Bu zammın etkisiyle, yeni işe başlayan bir kişinin maaşı 15.561 TL’ye yükseldi. Mezitli Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bu son zammın ardından, yeni işe başlayan bir çalışanın maaşı, ikramiye ve diğer haklar hariç olmak üzere 15.561 TL olarak güncellendi” bilgisi paylaşıldı.

para11.jpg

Başkan Tarhan ve DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Göksoy’un İmzaladığı Sözleşme

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ile bir araya gelerek önemli bir toplu iş sözleşmesi imzaladı. İşçiler, bu anlaşmayı büyük bir memnuniyetle karşıladı. Aynı gün içerisinde banka hesaplarına yatan artışlı maaşlar, çalışanların yüzünü güldürdü.

Ülke Genelindeki Toplu İş Sözleşmeleri Görüşmeleri

Mezitli Belediyesi’nin yanı sıra, ülke genelinde de toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri devam ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu