
7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında, yetkili konfederasyon Memur Sen, kamu çalışanlarına özel olarak “Cumhuriyet Bayramı” ikramiyesi talebini yineledi. Ancak kamu işveren tarafı, mevcut bütçe imkanları doğrultusunda bu talebe isteksiz yaklaştı. Konu hakem heyetine taşındı; ancak, ek bir sonuç çıkması beklenmiyor. Görüşmeler sonucunda, kamuda ikramiye almayan tek kesim olarak memurlar kaldı.
Memur Maaşlarında Büyük Düzenleme Yapıldı, Ancak…
Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan büyük düzenlemeye rağmen, memurlar hala yoksulluk sınırının oldukça altında maaşlar almaktalar. Ağustos 2023 verilerine göre, memur maaşlarının durumu şu şekildedir:
- Gıda ve diğer temel harcamaların tamamını karşılayabilmesi gereken yoksulluk sınırı 39.733 TL olarak hesaplandı.
- En düşük memur maaşı ise hala 22.000 TL seviyesinde bulunuyor. Memurlar, ek gelir imkanları arasında bir çıkış yolu aramakta ancak ekonomik koşullar ve mevcut yönetmelikler bunun zor olduğunu gösteriyor.
Tek Seferlik Jest: 10 Bin TL “Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi”
Bayram ikramiyesi konusundaki üzücü gelişmelere rağmen, kamu çalışanlarının yüzünü güldürecek bir haber var: Tek seferlik olarak 10 bin TL “Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi” verilecektir. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarında, devletimize hizmet eden memurlara yönelik bu anlamlı jest gerçekleştirilmelidir. Bu jest, memurların emeklerinin ve fedakarlıklarının takdir edildiğini göstermek için atılmış önemli bir adımdır.
Meclis Karar Aşamasında
Meclis, Ekim ayının ilk haftasında yeni dönem için açılacak. Kanun teklifinin Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim tarihine kadar onaylanması hedefleniyor.
Memur zam zam zam ver ver ver zam memura zam. Emekli SSK ölsün gebersin. Emekliler de tek sefer de 10000tl cumhuriyet bayramı ikramiyesi almalı. Para yok diye emekliler perişan oldu haksızlık yapıyorsunuz SSK emekli maaşına. 2000 sonrası emekli intibak yasası ile birlikte maaş bağlama oranı düzeltilmesi için yasa tasarısı kabul etsin reis mecliste yasa tasarısı bekliyor. Gelir adaletsizliği çoğaldı tüik dogru bir veri açıklama yapsın
Teklif var ama kabul edilmemiş. Bu da yüzde doksan gerçekleşmeyecek manasına geliyor.
Böyle yalan haberler karşılığında ne kadar ücret alıyorsunuz söyleyin de doğruları yazmanız için o parayı biz size verelim!!!!
Sırf tıklasınlar diye boş haber yapıyorsunuz
Bok alsınlar ikramiye yerine serefsizler
Emekli .e.urlara seyyanen zam lo usunda kıllarını kıpırdamadılar.O loltuklarda ebedi oturacaklar geber.ezseler
Aptallar her memur bir gün emekli olur namussuzlar.
Nasılsa yalan kokan bir haber 1 puan arttırmakta kaçan hükümet 10000 TL verecek yersennnnn
Hiç bi …… olmaz
Sizin ve yalan haberlerinizin Allah belasını versin.Amin.
Haber başlıklarını seçerken dikkat edin bıktırdınız artık