Ev Kiralarında Devrim Yaratacak Yeni Proje: %50’ye Varan İndirimler!

GYODER Yeni Konut Modeli ile Kiralar Düşüyor

Hükümet, yüzde 25 kira artış sınırı yasal düzenlemesi ile fahiş kira artışını engellemeye çalışırken, Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) önemli bir adım atarak ev kiralarını yarı yarıya düşürecek bir proje geliştirdi. Kamu-özel iş birliğinde (KÖİ) hayata geçirilecek bu proje, 49 yıl süreyle kiralanacak arsalara ev yapıp kiraya verme modelini içeriyor.

GYODER Yeni Konut Modeli ile Erişilebilir Kiralık Konutlar

GYODER’in “GYODER Yeni Konut Modeli” ile ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlara çözüm getiriliyor. Kamunun desteğiyle arsa maliyeti ortadan kalkacak ve 49 yıl gibi uzun bir dönem için kiracılık mümkün hale gelecek. Bu model sayesinde orta gelir düzeyine hitap eden uygun fiyatlı konutlar üretilecek.

kirayardimi2.jpg

Uygun Fiyatlı Konutlar İçin Yıllık 10-12 Bin Lira Kiralar

GYODER Yeni Konut Modeli’nde, aylık kira fiyatlarının 10-12 bin lira aralığında olması planlanıyor. Ayrıca, sözleşmelerin her üç yılda bir yenilenmesi öngörülüyor. Kiracılar, istedikleri takdirde bu şekilde sözleşmelerini yenileyerek toplamda 49 yıl boyunca kira sahibi olabilecekler. Bu da ev sahipleri ile kiracılar arasındaki “evimden çık” baskısını ortadan kaldıracak önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu