Kayıt Parasının Adı Değişti, Velilerden On Binlerce Lira İsteniyor

Kayıt Parasının Adı Değişti, Velilerden On Binlerce Lira İsteniyor

Kayıt parası olarak adlandırılan uygulamanın yasaklanması ile beraber söz konusu uygulamanın ismi değiştirildi. Peki bu durum yasal mı?

Okulların açılmasına az bir süre kala kayıt parası ile ilgili şikayetlerin ardı arızası kesilmemeye başlandı.

Velilerin özellikle sosyal medya platformlarında yapmış olduğu paylaşımlar neticesinde çok sayıda okulun kayıt parası olarak kırtasiye ücreti adı altında okula ilk defa başlayacak olan velilerden ücret talep ettiği ifade edilmektedir.

Bazı okullarda ise ilköğretim seviyesinde hemen hemen tüm sınıflarda öğrenim gören öğrencilerden bu ücretler talep ediliyor.

Ancak bu ücretin en çok talep edildiği sınıf seviyesi okul öncesidir. Velilere dışarıdan herhangi bir biçimde kırtasiye malzemeleri alınmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan okul müdürlüğü bahsi geçen kırtasiye malzemelerinin okul yönetimleri tarafından temin edileceği ifade edilmektedir.

Akıllara özel okulların kitap parası ücretleri ile ilgili yaptıkları talepler geldi

Hemen hemen aynı olmasa da akıllara özel okullar tarafından talep edilen kitap ücretlerini getirdi.

Okul yönetimlerinin bu talepleri yasal değil

Hiçbir veli herhangi bir suretle okul malzemesi veya başka bir materyalin temini için herhangi bir ticarethaneye yönlendirilemez. Bunun yanında okul yönetimleri okul aile birliklerine gelir sağlamak amacıyla öğrenci kıyafeti veya öğrenciye lazım olan kırtasiye malzemelerini satamaz.

Velilerin bu kapsamda ödemiş oldukları ücretler çoğunlukla kayıt altına alınmıyor. Velilerin bu ücretleri kesinlikle ödememesi ve ilgili okul yönetimlerini CİMER, ilçe milli eğitim müdürlükleri vasıtasıyla şikayet etmeleri gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.