Ayakta Tedavi Beyan Belgesi Nedir, Ayakta Tedavi Belgesi Doldurma
Ayakta Tedavi Beyan Belgesi Nedir, Ayakta Tedavi Belgesi Doldurma
Ayakta Tedavi Beyan Belgesi Nedir, Ayakta Tedavi Belgesi Doldurma, Ayakta Tedavi Belgesi Nasıl Doldurulur?
Ayakta Tedavi Beyan Belgesi Nedir, Ayakta Tedavi Belgesi Nasıl Doldurulur? Ayakta Tedavi Belgesi Alınca Ek Ders Kesilir Mi?
Bunları açıklayalım.
Öğretmen arkadaşlarımız hatırlarlar sevk, sevkli kavramları daha önceden MEB sözlüğünde önemli bir yere sahipti. Sevk kavramının yerini 2010 yılından sonra Ayakta Tedavi Beyan Belgesi aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü (İKGM) tarafından 23.06.2010 tarihinde 1883/31270 sayılı 2010/41 Genelgesi ile Ayakta Tedavi Beyan Belgesi & Ayakta Tedavi Belgesi & Ayakta Tedavi Beyan Formu ismi ile anılan belge yürürlüğe girdi.
İKGM'nin 23.06.2010 tarihli 1883/31270 sayılı 2010/41 Genelgesi ile Ayakta Tedavi Beyan Belgesi İndirmek İçin TIKLAYINIZ
2010/41 Genelgesinde de belirttiği üzere daha önceden yapılan muayeneleri sonucu istirahatlı bırakılmalarına gerek görülmeyen veya ayakta tetkik ve tedavileri saglanıp da is görebilecek duruma gelen
kişiler için müdavi hekimlerce “Çalışabilir Kağıdı” (EK-11/A) düzenlenmekteydi.
Çalısabilir Kagıdı (EK-11/A) İndirmek İçin TIKLAYINIZ
Ancak belirtilen Çalısabilir Kagıdı (EK-11/A) 25/03/2010 tarih ve 27532 sayılı Resmî Gazete (mükerrer) Sosyal Güvenlik Kurumu Saglık Uygulama Tebligi ile yüyürlükten kaldırılmıştır. Kaldırılan Çalışabilir Kağıdı için MEB görüşünde ayakta tedavi görüp de hastalık raporu verilmeyenlere müdavi hekimlerce düzenlenen 'Çalışabilir Kağıdı' kurumların personelinin takibinde kolaylık sağlamakta" denilmektedir.
Çalışabilir Kağıdı'nın kaldırılmasından sonra tedavi amacıyla saglık kuruluslarına giden personelin takibinde güçlüklerin çekilmesine neden oldugu MEB tarafından belirtilmiştir. Bu yüzden buna yeni bir düzenleme getirilmiştir.
Getirilen bu düzenleme belirttiğimiz üzere 2010/41 sayılı genelgede açıklanmıştır. Genelgeye göre kendisi veya aile fertlerinden birinin saglık kuruluslarında ayakta tedavi görmelerine baglı olarak görevine gelemeyen personelin, takibi ve idari izinli sayılabilmeleri için Ayakta Tedavi Beyan Belgesi doldurulması şartı getirilmiştir.
Ayakta Tedavi Beyan Belgesi Nasıl Doldurulur? Ayakta Tedavi Beyan Belgesini Doktor Mu Dolduracak?
Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği mevcuttur. Doktor dolduracak, sağlık kuruluşu evrak kayıt dolduracak, hastaneden sıra fişi alıp ona yapıştıracaksın vb diyen bir sürü idareci görmek mümkün.
Ayakta Tedavi Beyan Belgesi öğretmen tarafından doldurulur. Aşağıda inceleyelim
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL
AYAKTA TEDAVİ BEYAN BELGESİ,
Hastanın
Adı Soyadı : Hasta Kimse Onun Adı Soyadı (Sizseniz Sizin, Çocuğunuz İse Onun)
Aile Fertlerinin Yakınlığı : Hasta Sizseniz KENDİSİ, Çocuğunuz İse Çocuğum
T.C. Kimlik No : Hastanın TC Numarası
Tedavi Olduğu Sağlık Kuruluşunun Adı : Hastane/Sağlık Ocağı vb Oranın Adı
Sağlık Kurumuna başvuru Tarihi : Gittiğiniz Günün Tarihi
Ayakta Yapılan Tedavinin bitiş tarihi : Tedavi Ne Zaman Biterse O Günün TarihiYukarıda belirtmiş olduğum sağlık kuruluşunda ayakta tedavi yapıldığını beyan ederim. …/…/….
NOT
Adı Soyadı:
Unvanı
imza
NOT: Buraya öğretmenin kendisi adını soyadını yazacak imzalayacak ve okuluna/kurumuna verecek. Burayı doktor doldurmayacak! Siz bu belgeyi kurumunuza doldurup vereceksiniz eğer kurumunuz inanmazsa teyit isterse bu belge ile resmi kurallara uygun olmak şartı ile o kuruma başvurabilir, bilgi isteyebilir.
Lütfen buradaki Ayakta Tedavi Beyan Belgesi ni indiriniz ve saklayınız. Bunun dışında internette dolaşan Ayakta Tedavi Beyan Belgesi olarak geçen formların büyük çoğunluğu hatalı. Kimisinde saat yazıyor kimisinde doktor doldurmalı yazıyor. Ayakta Tedavi Beyan Belgesi'nde saat yazılma zorunluluğu genelgede görüldüğü gibi yoktur. Sadece tarih belirtilmiştir.
25.04.2013- 6005 Devlet Personel Başkanlığı Görüş Yazısı'nda;
- Devlet memurunun hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde memurun izinli sayılması gerektiği; ancak bu iznin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlı olduğu,
-Devlet memuruna verilen bu iznin suistimal edildiği yönünde kanaate varılması halinde kamu kurum ve kuruluşlarınca ilgililerden sağlık kurum ve kuruluşlarında muayene edildiğine veya muayene sonrası tetkik ve tahlil yaptırdığına dair belge istenebileceği,
- Muayene sonrasında tabip tarafından hastalık raporu verilmediği takdirde Devlet memurunun söz konusu sürelerin bitiminde görevine başlaması gerektiği,
- Muayene sonrasında tabip tarafından hastalık raporu verilmediği takdirde söz konusu sürelerin bitiminde görevine başlamayan Devlet memuru hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesi çerçevesinde işlem yapılabileceği,
Belirtilmiştir. Burada DPB ayakta tedavi süresi bitince görev yerine dönülecek demektedir.
25.04.2013- 6005 Devlet Personel Başkanlığı Görüş Yazısı İçin TIKLAYINIZ
Ayakta Tedavi Beyan Belgesi Alınca Ek Ders Kesilir Mi?
Evet ek ders kesilir. Bu konuda MEB personelini uyarmış ve bilgilendirmiştir. Ayakta Tedavi Beyan Belgesi alıp ders süresince okula gidemezseniz o günün ek dersi hesaplanarak kesilir. İlk derse gidemeniz Ayakta Tedavi Beyan Belgesi aldınız ve ikinci ders başlamadan okula gittiniz, o günün tüm ek dersi kesilmez. En fazla girmediğiniz saat olan 1 saat düşülür ve kesintiye gidilir. Siz ikinci ders dahil sonraki derslere girdiyseniz defteri de doldurduysanız problem yok.
Öğretmenler İçin

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.