Ücretli Öğretmenlerin ders saati sayısı artırıldı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmen kadrosunda açık bulunması halinde ders ücreti karşılığı sözleşme imzalayarak işe alınan ücretli öğretmenler, yönetmelik kapsamında haftalık en fazla 30 saat derse girebiliyordu.

Bugün ise okullara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda, öğretmen sayısının yetersiz olması halinde ücretli öğretmenlere, haftada 40 saate kadar ders verebileceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen yazı:

ekran-alintisi2-54.webp

6 Yorum

  1. Ücreti artırmak yok ama saati artırmak daha mı insaflı daha mı vicdanlı daha mı yardımsever bi uygulama .

  2. Ücretli öğretmenin ek ders ücreti normalin iki katı olmalı aksi asgari ücretin de altında olur bu da insanı değildir!

  3. Ücretli öğretmen ,sözleşmeli öğretmen vb Türkiye’ye yakışmıyor ,sanki öz evlat üvey evlat misali

  4. Bakanlar Kurulu Kararı
    : 1/12/2006-2006/11350
    Resmî Gazete
    : 16.12.2006/26378
    yazıda zaten vardır. Yeni bir yazı değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu